Çernobil'den korkarken Çernigov'da yangın çıktı

Rusya Çernobil nükleer atık santrali olan bölgeyi ele geçirdi. Peki ya Rusya'nın Çernobil'i alması tehlikeli olabilir mi? Çernigov'da yangın var.

Ukrayna Nükleer Düzenleme Kurumu, Rus güçlerinin hedefinde olan Çernobil Nükleer Santrali'nde aşırı radyasyon seviyelerinin kaydedildiğini açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte akıllara, "İkinci bir Çernobil faciası yaşanır mı?" sorusu gelir gelmez çok yakın bir bölgede bir tesiste yangın çıktığı öğrenildi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Ukrayna Nükleer Düzenleme Kurumu'nun yaptığı açıklama büyük bir endişe yarattı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayl Podolyak, Rus güçlerine karşı Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü kaybettiklerini duyurdu. Ukrayna Nükleer Düzenleme Kurumu, Rus güçlerinin kontrolü ele geçirdiği Çernobil Nükleer Santrali'nde aşırı radyasyon seviyelerinin kaydedildiğini paylaştı.

Yeni gelen bilgilere göre Çernobil'e yakın bir bölgede bulunan Çernigov'da bir tesiste bombardıman sonrası yangın havadan görüntülendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.