Çelik tel ithalatına tarife kontenjanı

Çelik tel ithalatına tarife kontenjanı

Çelik tel ithalatında açılan toplam 6 bin tonluk tarife kontenjanı, sanayicilere, talep toplama yöntemiyle dağıtılacak

ANKARA (AA) - Çelik tel ithalatında açılan toplam 6 bin tonluk tarife kontenjanı, söz konusu eşyayı üretimlerinde hammadde veya ara malı olarak kullanan sanayicilere, talep toplama yöntemiyle dağıtılacak.

Ekonomi Bakanlığının, "Çeli̇k Tel İthalatında Tari̇fe Kontenjanı Uygulanmasına İli̇şki̇n Tebli̇ğ"i, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, gümrük tarife istatistik pozisyonu ve tanımı belirtilen çelik tel ithalatında açılan toplam 6 bin tonluk, tarife kontenjanının dağıtım yöntemiyle başvuru ve kullanım usul ve esasları düzenleyen tebliğden, söz konusu eşyayı üretimlerinde hammadde veya ara malı olarak kullanan sanayiciler faydalanacak.

Tarife kontenjanı, söz konusu eşyayı üretimlerinde hammadde veya ara malı olarak kullanan sanayicilere, talep toplama yöntemiyle dağıtılacak. Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda, talep edilen toplam tarife kontenjanı miktarının, açılmış tarife kontenjanı miktarına eşit veya daha az olması durumunda talepler tam olarak karşılanacak. Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife kontenjanı miktarının açılan tarife kontenjanı miktarından daha fazla olması durumunda ise dağıtım, ithalat miktarı, üretim miktarı, üretim kapasitesi, tüketim kapasitesi, fiili sarfiyat gibi kriterlerden bir veya birkaçı dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda yapılacak ithalat için Ekonomi Bakanlığınca düzenlenecek ithal lisansının süresi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler