Celaleddin Harzemşah'ın mezarı bulundu

Celaleddin Harzemşah'ın mezarı bulundu

Süleyman Şah'ın oğlu Sultan 1'inci Kılıçarslan ile kızı Saide Hatun'un Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki mezarlarının bulunmasının ardından heyecanlandıran bir keşif daha yapıldı.

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oktay Bozan, Celaleddin Harzemşah'ın mezarının Silvan'daki Şeyh Halil Türbesi Mezarlığı'nda olduğunu söyledi

Dicle Üniversitesi'nce kurulan komisyonun, Anadolu Selçuklu Devleti'nin kurucusu olan ve kazandığı savaşlarla Haçlı hareketini durduran Süleyman Şah'ın oğlu Sultan 1'inci Kılıçarslan ile kızı Saide Hatun'un Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki mezarlarının bulunması için yaptığı çalışmaların sonuç vermesinin ardından araştırmalara devam edildi.

Büyük Selçuklu Devleti'nin mirasçısı olarak 11'inci yüzyılda kurulup, yaklaşık 200 yıl hüküm süren Harzemşahlar Devleti'nin son hükümdarı Celaleddin Harzemşah'ın mezarının da Silvan'da olduğu belirlendi. Komisyon, Cengiz Han'ın ordularını üst üste mağlup ederek, 'Moğol ordularının yenilemeyeceği efsanesini yerle bir eden hükümdar' olarak anılan Celalettin Harzemşah'ın mezarının bulunması için çalışma başlattı.

HABER 7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.