31 kişinin malvarlığına el konuldu! Fonu bile geçecekti

31 kişinin malvarlığına el konuldu! Fonu bile geçecekti

Kocaeli merkezli 20 ilde düzenlenen "Mizan Operasyonu" kapsamında, sahte belgeyle haksız vergi iadesi alan 155 firmaya yönelik soruşturmada gözaltına alınan 52 şüpheliden 31'i tutuklandı. İşlem hacmi ise 31,3 milyar TL’yi buldu.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen kapsamlı soruşturma neticesinde büyük bir finansal usulsüzlük gün yüzüne çıkarıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM Şube Müdürlüğü) ekiplerinin titiz araştırmaları sonucunda, tam 155 firmanın sahte belge düzenleyerek haksız vergi iadesi aldığı tespit edildi. Gerçekleştirilen usulsüz işlemlerin toplam hacminin 31 milyar 300 milyon 142 bin 753 lira 34 kuruş olduğu belirlendi.

31 kişinin malvarlığına el konuldu! Fonu bile geçecekti

9 İlde Eş Zamanlı Baskınlar Yapıldı

Devasa boyuttaki haksız vergi iadesi ve usulsüzlük ağına karşı düğmeye basan ekipler, 29 Eylül 2026 tarihinde Mizan Operasyonu için harekete geçti. Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Erzincan, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır ve Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu 9 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 52 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere örgüt kurma, kamu kurumlarını dolandırma ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçlamaları yöneltildi.

31 kişinin malvarlığına el konuldu! Fonu bile geçecekti

31 Kişi Tutuklandı, Malvarlıklarına El Konuldu

Adliyeye sevk edilen 52 şüpheliden 31'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 21 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Firari durumda olan 8 şüpheli için ise yakalama kararı çıkarıldı. Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçu kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el koyma tedbiri uygulandı. Gebze KOM Büro Amirliği ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.