Çekya'da Başbakan Sobotka'nın sunmadığı istifası kabul edildi

Çekya'da Başbakan Sobotka'nın sunmadığı istifası kabul edildi

PRAG (AA) - Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Başbakan Bohuslav Sobotka'nın henüz sunmadığı istifasını kabul etti.Devlet Başkanlığı Konutu olarak...

PRAG (AA) - Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Başbakan Bohuslav Sobotka'nın henüz sunmadığı istifasını kabul etti.

Devlet Başkanlığı Konutu olarak kullanılan Prag Kalesi'nde bir araya gelen Zeman ve Sobotka, basına kapalı olarak düzenledikleri görüşmeden önce basın mensuplarının karşısına çıktı.

Cumhurbaşkanı Zeman, basın açıklaması sırasında, Başbakan Sobotka'nın henüz resmen sunmadığı istifasını kabul ettiğini ifade ederek, yeni bir başbakan atayana kadar hükümetin görevine devam etmesini talep etti.

Milos Zeman'ın bu açıklamasını şaşkınlıkla karşılayan Bohuslav Sobotka ise böyle bir sahnenin yaşanmasının "gereksiz olduğunu" dile getirdi.

Sobotka, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Zeman'a bu hafta istifasını sunacağını açıklamıştı.

Yerel basında çıkan haberlerde Başbakan Sobotka'nın istifa kararının arkasında, ANO Partisi lideri ve Maliye Bakanı Andrej Babis'in adının karıştığı vergi yolsuzluklarının bulunduğu ileri sürülmüştü.

Çakya'da, Başbakan Sobotka'nın seçimlere 5 ay kala istifa etmesi, aynı zamanda liberal ANO Partisi ve Hristiyan Demokrat Parti (KDU-CSL) ile oluşturulan koalisyonun da sona erdiği anlamına geliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :