Çaykur Rizespor yeni sezon hazırlıklarına başladı

Çaykur Rizespor yeni sezon hazırlıklarına başladı

- Yeşil-mavili ekip, 2016-2017 sezonunun ilk çalışmasını Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdi- Teknik direktör Karaman: - "Transferde bölgeleri belli 3 veya 4 oyuncu daha alacağız"


RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, 2016-2017 sezonu hazırlıklarına başladı.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde basına ve taraftara açık gerçekleştirilen antrenmanda, altyapıdan bazı oyuncularla birlikte 34 futbolcu yer aldı. Karaman, antrenmandan önce kısa bir toplantı yaptığı oyunculara yeni sezon için başarılar diledi.

İdmanda futbolcular, koşunun ardından kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptı.

Hikmet Karaman'ın saha kenarında bir süre sohbet ettiği taraftarlar, takıma alkış ve tezahüratlarla destek verdi.

Antrenmana izinli olan Godfrey Oboabona, Leonard Kweuke, Tedy Chevalier, Marwane Saadane ile Charles Itandje katılmadı.


- Karaman: "3 veya 4 oyuncu daha alacağız"


Teknik direktör Hikmet Karaman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sezona Rize'de başlayarak taraftarla buluşmak istediklerini ifade etti.

Transferde henüz ihtiyaç duydukları isimlerin takıma katılmadığını ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

"Transferde bölgeleri belli 3 veya 4 oyuncu daha alacağız. Şehirde önemli bir Oscar Scarione beklentisi var. Menajeriyle görüşmemiz oldu. Oyuncu, çocuklarının durumu için 48 saat daha süre istedi ama sıcak bir diyalog oldu. Biz çok istiyoruz ama son sözü oyuncu söyleyecek. Diğer taraftan 8 numara olarak kullanacağımız oyuncuyu önümüzdeki hafta sonuna kadar bitireceğiz. Oyuncu ve kulübü ile görüşmeler yaptık. Oyuncu bizi çok istiyor. Diğer bölgede ise 3-4 isim var. Transferler için gerçekten takım ruhunu taşıyacak, gelişmeye açık oyuncuları seçtik."

Tecrübeli futbolcu Ceyhun Gülselam ile ilgilendiklerini dile getiren Karaman, "Ceyhun'u almak için 1,5 ay önce devreye girdik ama zor olduğu için kapattık. Sonra oyuncu bize gelmek istediğini iletti. Bizden istediği parayı kabul ettik ama garanti para olarak değil, oynadıkça kazanacağı sistemi önerdik. Oyuncu üç yıl ve garanti para isteyince bu transfer maalesef olmadı." ifadelerini kullandı.

Transferde hedefledikleri üç oyuncunun çok önemli olduğunu vurgulayan Karaman, "Bunları takıma kazandıramazsak gelecek için yaptığımız transferler bize olumsuz olarak yansıyabilir. Bunun için en az iki oyuncuyu Avusturya kampına yetiştirmemiz lazım. Oğulcan Çağlayan için Kayseri Erciyesspor ile görüşüyoruz. Oyuncu bizi istiyor. Biz de kendisini aramızda görmek istiyoruz. Sayın başkan Ziya Eren ile başkanımız görüşüyor. İnşallah kısa sürede netleşecek." değerlendirmesinde bulundu.


- "Mohamed Sissoko gelmek istiyor"


Hikmet Karaman, Malili futbolcu Mohamed Lamine Sissoko'nun Çaykur Rizespor'a gelmeyi istediğini söyledi.

Karaman, Sisokko ile bu akşam bir görüşme gerçekleştireceğini vurgulayarak, "Çok sempatik bir oyuncu. Bize mesaj gönderdi. Bu akşam kendisi ile telefonda görüşeceğim ama çok ters bir zamanda bize ulaştı. O noktada transferlerimiz büyük ölçüde tamamlanmıştı. Liverpool, Juventus, Levante gibi takımlarda oynamış. Şu anda bir şey yok. Bize katkısı ne olur, şehre ne kazandırır? Acele etmeden karar vermeye çalışacağız." şeklinde görüş belirtti.

Kweuke'nin de 4-5 aydır sahalardan uzak olduğunu belirten Karaman, rapora göre oyuncunun özel ekip yönetiminde çalışacağını kaydetti.

Hikmet Karaman, Nika Dzamalidze'nin de kulüp bulana kadar takımla çalışmalara katılacağını sözlerine ekledi.

Çaykur Rizespor yeni sezon hazırlıklarına başladı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :