Çavuşoğlu-Maliki ortak basın toplantısı

Çavuşoğlu-Maliki ortak basın toplantısı

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki: (1)-"(Türkiye'nin) Sizlerin sayesinde tüm tehditlere karşı koyabilecek güçteyiz"- "Filistin halkı geleceğini belirlemek ve işgali sonlandırmak için kararlıdır"

ANKARA (AA) - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, "(Türkiye'nin) Sizlerin sayesinde tüm tehditlere karşı koyabilecek güçteyiz." dedi.

Maliki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmenin ardından bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin siyasi, insani ve mali konularda Filistin'e verdiği desteğin önemine işaret eden Maliki, Filistin heyeti adına Türkiye'ye teşekkür etti. Bakan Maliki, "Sizlerin sayesinde tüm tehditlere karşı koyabilecek güçteyiz." diye konuştu.

Maliki, ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) yardımları kesme kararının ardından, Türkiye ile bu açığı kapatmaya çalıştıklarını belirterek, ajansın bu yardımlarından 5 milyon Filistinli mültecinin yararlandığının altını çizdi.

Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmanın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Maliki, bu uygulamaları Filistin'de hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Maliki, "Filistin halkı geleceğini belirlemek ve işgali sonlandırmak için kararlıdır." dedi. (Sürecek)


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :