Çavuşoğlu-Erjavec ortak basın toplantısı

Çavuşoğlu-Erjavec ortak basın toplantısı

Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Erjavec:- "AB içinde bazı ülkeler var ki iç politikaları ve bakışları nedeniyle Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin kopmasını istiyor. Ama biz bunu olumlu karşılamıyoruz"- "Slovenya olarak biz Avrupa B

ANKARA (AA) - Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler hakkında, "AB içinde bazı ülkeler var ki iç politikaları nedeniyle Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin kopmasını istiyor. Ama biz bunu olumlu karşılamıyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi konutta Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ile baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erjavec, ortak basın toplantısında, Türkiye ve Slovenya arasındaki ilişkileri değerlendirdi. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılına ulaştığını hatırlatan Erjavec, "Türkiye, Slovenya için çok önemli bir ortaktır." dedi.

Erjavec, iki ülke arasındaki siyasi diyaloğun en üst seviyede olduğunun altını çizerek karşılıklı ziyaretlerin ikili ilişkileri geliştirdiğini kaydetti.

"Slovenya olarak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'nin yaşadığı sorunları anlıyoruz ve Türkiye'yi destekliyoruz." diyen Erjavec, Slovenya'nın Türkiye'yi bölgesel bir müttefik olarak gördüğünü, Türkiye ile AB arasındaki diyaloğu desteklediklerini ifade etti.

Erjavec, AB'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin de AB'ye ihtiyaç duyduğunu belirterek Türkiye ile yapılan mülteci anlaşmasının önemine dikkati çekti.

"Sığınmacı krizi meselesinde çok iyi bir iş çıkardınız ve bunun için size teşekkür etmek istiyorum." diye konuşan Erjavec, Türkiye ve Slovenya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmeye devam ettiğini dile getirdi.

Erjavec, iki ülkenin mevcut ilişkilerini geliştirmek zorunda olduğunu kaydederek turizm alanında iş birliği yapmak için iyi bir potansiyele sahip olduklarını söyledi.

AB'nin Türkiye'ye bakışı hakkındaki soru üzerine Erjavec, AB içerisinde her ülkenin Türkiye'ye aynı bakmadığını belirterek "Slovenya olarak biz Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki diyaloğu destekliyoruz." dedi.

Erjavec sözlerini şöyle sürdürdü:

"AB içinde bazı ülkeler var ki iç politikaları ve bakışları nedeniyle Türkiye ile AB ilişkilerinin kopmasını istiyor. Ama biz bunu olumlu karşılamıyoruz. Bu yanlıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :