Casus İsrail'e girdi! Ordu karışık
İsrail'de İran adına casusluk yaptığından şüphelenilen iki hava kuvvetleri askeri yakalandı. Stratejik üs bilgilerini sızdırdığı iddia edilen zanlılar hakkında iddianame hazırlanıyor.
İsrail ordusu, içindeki köstebek iddialarıyla sarsılıyor. Hava kuvvetlerinde görevli iki askerin, yaklaşık bir aydır İran istihbaratı adına casusluk yaptıkları şüphesiyle gözaltında tutulduğu ortaya çıktı. Askeri polis tarafından yürütülen soruşturma, ordunun hassas birimlerine kadar uzanıyor.
Stratejik Üsler ve Gizli Bilgiler Hedefte
Şüphelilerin, görev aldıkları mevkileri kötüye kullanarak stratejik askeri üsler ve üst düzey yetkililere ait hassas bilgilere eriştikleri iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında elde edilen bulgular, İran'ın ordu içerisindeki kritik verilere ulaşmak için askerlerle doğrudan temas kurduğunu gösteriyor.
Soruşturma Genişliyor: Yeni Gözaltılar Kapıda
Sadece bu iki askerle sınırlı kalmayan operasyonun, hava savunma sistemlerinden sorumlu diğer birimlere de sıçradığı bildirildi. Daha önce de Demir Kubbe bilgilerini sızdıran bir yedek askerin yakalanması, casusluk ağının sanılandan daha geniş olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.
Savaş Zamanında İhanet Suçlaması
Gözaltındaki askerler hakkında "savaş zamanında düşmana yardım etmek" suçlamasıyla ağır bir iddianame hazırlanması bekleniyor. İsrail makamları, son dönemde artış gösteren İran bağlantılı ajanlık faaliyetlerine karşı denetimleri en üst seviyeye çıkardı.