Çankaya’dan anlamlı 3 yeni park

Çankaya’dan anlamlı 3 yeni park

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, geçtiğimiz ay açtığı 4 parkın ardından isimleri bir birinden anlamlı 3 yeni park daha açtı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, geçtiğimiz ay açtığı 4 parkın ardından isimleri bir birinden anlamlı 3 yeni park daha açtı.

Aramızdan ayrılışın 11. yılında Deniz Yarbay Ali Tatar'ın adı Çankaya'da yeni yapılan parka verildi. Büyük bir fedakarlıkla pandemi mücadelesi veren sağlık çalışanlarının emekleri anısına da Sağlıkçılar Parkı hizmete açıldı.

Törenle eş zamanlı açılışı yapılan Martın Sonu Bahar Parkı ile birlikte Çankaya 16 bin 275 metrekare daha park ve yeşil alan kazandı.

İlçedeki park ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem vererek projelerini birbiri ardına hayata geçiren Çankaya Belediyesi, 12 Kasım'da 3 yeni parkı daha hizmete açtı. Çankaya Belediyesi, Öveçler'de Yarbay Ali Tatar ve Sağlıkçılar Parkı, Söğütözü'nde Martın Sonu Bahar Parkı ile ilçeye 16 bin 275 metrekare yeni yeşil alan kazandırdı. Böylece Başkan Alper Taşdelen'in göreve geldiği 2014 yılından bu yana açılan park sayısı 79'a, park ve yeşil alan miktarı da 654 bin metrekareye çıktı.

Yarbay Tatar'ın ailesi katıldı

Ortak açılışların ilki Aşağı Öveçler'de inşa edilen Yarbay Ali Tatar Parkı'nda yapıldı. Ergenekon kumpası sonucu aramızdan ayrılan Deniz Yarbay Ali Tatar'ın anısına yapılan parkın açılış töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Biz biliyoruz ki bu ülkede demokrasi, Atatürk ve özgürlük yolunda yürümek zordur. O uğurda canlarını kaybeden nice yurtseverimiz var. Ali Tatar bu isimlerden biridir. Yarbay Ali Tatar Parkı'nı hizmete açmanın ve Çankaya'da adını yaşatacak olmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

Çankaya'da yatırımların, açılışların, temel atmaların hızla devam edeceğini vurgulayan Taşdelen, "Bugün 3 yeni parkımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Çankaya Belediyesi olarak pandemi koşulları veya herhangi bir zorluğu mazeret bilmeksizin açılışlarımızı yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Taşdelen, Tatar ailesi ve Gazeteci Müyesser Yıldız açılış kurdelesini birlikte kesti.

Sağlık çalışanlarının anısına

Yarbay Ali Tatar Parkı'nın açılışın ardından ikinci tören Yukarı Öveçler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan on bin metrekarelik Sağlıkçılar Parkı'nda yapıldı. Pandemi döneminde halk sağlığı için canla başla çalışan ve hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına adanan parkın açılışında konuşan Başkan Taşdelen "Pandemi koşullarında sağlık emekçilerimizin verdiği mücadele çok anlamlı. Bu mücadelenin yaşatılması gerekiyor. Biz Çankaya Belediyesi olarak Çankaya'da yüzlerce değerli ismi yaşatıyoruz. Bu güzel parkımızla da sağlıkçılarımızın mücadelesini yaşatacağız" diye konuştu.

Sağlıkçılar Parkı'nın bölgede çok büyük bir ihtiyacı karşılayacağını vurgulayan Taşdelen şunları söyledi: "Çankaya Belediyesi çalışır. Çankaya Belediyesi halkı için çalışır. Çünkü Mustafa Kemal'in bize rehberlik ettiği çok önemli bir sözü var "Tek bir şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak" Biz çalıştığımızda, ürettiğimizde, halka hizmet ettiğimizde Mustafa Kemal'in yolundan yürüdüğümüzü göstermiş olacağız. Çünkü Cumhuriyet sevdalıları lafla sözle değil, eylemiyle pratiğiyle bunu hayata geçirmek zorundadır"

Yeni parklarla bol yeşil alan

Aşağı Öveçler Mahallesinde 2 bin 200 metrekare alana kurulan Deniz Yarbay Ali Tatar Parkı kondisyon alanı, çocuk oyun alanı, basketbol sahası ve yeşil alanı ile dikkat çekiyor. 4 bin 614 metrekare toplam alanı bulunan Söğütözü'ndeki Mart'ın Sonu Bahar Parkı da 3 bin 945 metrekare yeşil alanı ve 170 ağacın da bulunduğu toplam 3 bin 643 bitkisiyle göz dolduracak. 9 bin 911 metrekare alana kurulan Sağlıkçılar Parkı'nın ise 7 bin 642 metrekare yeşil alanı bulunuyor. Ağaç, çalı grubu ve mevsimlik çiçeklerden oluşan 2 bin 898 bitkiyle süslenecek park, çocuk oyun alanı ve oturma gruplarıyla hizmet verecek.

Çankaya’dan anlamlı 3 yeni park

Çankaya’dan anlamlı 3 yeni park

Çankaya’dan anlamlı 3 yeni park

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.