Çambaşı Yaylası'nda yaz kayağı hedefi

Çambaşı Yaylası'nda yaz kayağı hedefi

Ordu'nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda yapımı tamamlanan ve gelecek kış hizmete girecek kayak merkezinde, yaz mevsiminde de kayak yapılabilmesi için çalışmalara başlandı- Kabadüz Belediye Başkanı Kaya:- "Yaz kayağı adrenalin artırıcı bir proje olacak.

ORDU (AA) - Ordu'nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda yaz kayağı yapılabilmesi için çalışmalara başlandı.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası'nda yapılan kayak tesisinin tamamlandığını ve gelecek kış hizmet vermeye başlayacağını belirterek, "Şimdi bu yaylaya yaz mevsiminde de gelen turistlerin hoşça vakit geçirmeleri amacıyla yaz kayağı projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

Proje kapsamında Avusturya'nın Salzburg kentinde yaz kayağına ilişkin üretim yapan fabrikayı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldıklarını anlatan Kaya, "Yaz kayağı adrenalin artırıcı bir proje olacak. Vatandaşlarımız tamamen kontrolü kendisine ait bir mekanizma üzerinde oturarak yaklaşık 1,5-2 kilometrelik pist üzerinde kayacak. Kullanıcılarına oldukça zevk ve keyif veren yaz kayağını inşallah bölgemize kazandıracağız" diye konuştu.

Kaya, projenin, Çambaşı Kayak Tesisi'nin olduğu bölgede yapılmasını planladıklarını kaydederek, "Projenin maliyeti yaklaşık 2,5 milyon lira. Salzburg'da yaptığımız görüşmeler çerçevesinde firma yetkilileri 18 Mayıs'ta ilimize gelecek. Ekip, Çambaşı'nda fizibilite çalışması yapacak. Ondan sonra hızlı şekilde projelendirme çalışmasına gidilecek. Temennimiz Ordu Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla yaz kayağını Ordu turizmine kazandırmak" ifadesini kullandı.

Projenin şimdiden Ordu ve turizmciler adına hayırlı olmasını dileyen Kaya, şunları söyledi:

"Burada amaç kesinlikle turizme yönelik bir çalışmadır. İnşallah Çambaşı Yaylası'na kışın giden turistler, bundan sonra yaz aylarında da güzel vakit geçirebilecek. Buna inancımız tam. Çambaşı Yaylası son yılların en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. 'Burayı daha fazla nasıl tanıtabiliriz' diye çalışmalarımız sürüyor. Bu proje de bunlardan biri."

Kaya, Çambaşı Yaylası'nda yılın 12 ayı kayak yapılmasını hedeflediklerini de ifade ederek, projenin en kısa sürede tamamlanması adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :