"Cam sanatçısı" öğretmenler yetişiyor

"Cam sanatçısı" öğretmenler yetişiyor

GASMEK tarafından iki yıl önce düzenlenmeye başlanan ve bugüne kadar yaklaşık 400 kişinin eğitim gördüğü cam sanatı kursuna, en çok öğretmenler ilgi gösteriyor- Okuldan artan vakitlerini kurslara ayıran öğretmenler, cam sanatının inceliklerini öğrenerek,

GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (GASMEK) yıllar sonra öğrenciliğe geri dönen öğretmenler, cam sanatının inceliklerini öğreniyor.

GASMEK tarafından iki yıl önce düzenlenmeye başlanan ve bugüne kadar yaklaşık 400 kişinin eğitim gördüğü kurslara, en çok öğretmenler ilgi gösteriyor.

Okuldan artan vakitlerini kurslara ayıran öğretmenler, cam sanatının inceliklerini öğrenerek çeşitli hediyelik eşyalar üretiyorlar.

Serpil Oktay Kara Ortaokulu matematik öğretmeni Merve Sefil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıldır öğretmenlik yaptığını belirtti.

Okulda sabahçı olduğunu, öğleden sonra zamanını değerlendirmek için cam sanatı kursuna geldiğini dile getiren Sefil, "Cam sanatı kursunu duyunca zevkli olacağını düşündüm. Kursa ilk yazıldığımda ateşi filan duyunca çok korkmuştum ama işin içerisine girince çok fazla yararlı olduğunu gördüm. Bana 'kalk git' diyorlar, gitmiyorum." dedi.

Sefil, yıllar sonra tekrar öğrenci olduklarını dile getirerek, "Buradaki usta öğreticimize 'hocam' diyoruz. O da bize 'hocam' diye hitap edince 'öğrenci miyiz, hoca mıyız' şaşkınlık yaşıyoruz. Ayrıca öğretmen olmak daha zormuş. Öğretmenlerimizi şimdi daha iyi anlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Aynı okulda fen bilgisi öğretmeni olan Ceren Coşkun da cam sanatının çok hoşlarına gittiğini aktardı.

Öğrenciliğin daha zor olduğunu belirten Coşkun, "Öğretmenliğe alışmıştık. Öğrenci olmak daha zor geldi. Hiç bilmediğimiz bir ortam. Zaten bir öğretmen yeni şeyler öğrenemiyorsa köreliyordur. Biz de her geçen gün yeni şeyler öğreniyoruz." dedi.

Matematik öğretmeni Betül Topçu ise cam sanatı kursunu ilk duyduğunda çok sıkıcı olabileceğini düşündüğünü ancak öyle olmadığını aktardı.

- "Hem öğretmenlik hem de öğrencilik zormuş"

Cam sanatı kursunu çok ilginç bulduğunu vurgulayan Topçu, şunları anlattı:

"İlk geldiğimde, ateşi görünce kesin bir yerimi yakarım dedim. Sonradan alıştık. Bir yerimi de yakmadım. Müthiş kafa dağıtıyor, insanı rahatlatıyor. Hem öğretmenlik hem de öğrencilik zormuş. Buraya gelince öğrenci olmak hoşuma gidiyor. Okulda öğretmen olmak daha farklı bir duygu. İkisinin de zorluğu da güzelliği de var." ifadelerini kullandı.

Usta öğretici Sibel Sür de cam sanatı kurslarının iki yıldır düzenlendiğini, bugüne kadar yaklaşık 400 kişiye eğitim verdiklerini kaydetti.

Kurslara her yaştan katılım olduğunu aktaran Sür, "18 yaşında katılan da 70 yaşında katılanlar da oluyor. Öğretmenlerimiz yarım gün çalıştıkları için çok fazla talep ediyorlar. Hocalarımız, okuldan çıktıktan sonra koşarak buraya geliyorlar. Aşk ve şevkle çalışıyorlar. Burada tekrardan öğrencilik yıllarına dönüyorlar. Şu an 40 kişilik grubumuzda 12 öğretmen kursiyerim var. Öğretmenlerle birlikte çalışmak çok keyifli. Çok gurur verici." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :