Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

"CHP'nin özellikle son 20-25 yıldır durduğu nokta, milleti korkutmadır. Şimdi geldiler dediler ki, 'Rejim değişecek. Ey millet, kork'. Rejimi, 11 defadır seçimle iktidar olan veya her makama seçimle gelen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kime anl

BURSA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "CHP'nin özellikle son 20-25 yıldır durduğu nokta, milleti korkutmadır. Şimdi geldiler dediler ki, 'Rejim değişecek. Ey millet, kork'. Rejimi, 11 defadır seçimle iktidar olan veya her makama seçimle gelen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kime anlatıyorsun? Kargaları bile aldatamazsın. Bu cümleye kargalar bile güler." dedi.

Müezzinoğlu, kentteki bir otelde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kurulduğu günden bugüne partinin birlik ve beraberliğini bozmak üzere dünya kadar senaryo yazıldığını, tuzak kurulduğunu söyledi.

AK Parti'nin, medeniyetin değerlerinden şaşmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu milletin her türlü derdine, sorununa, sıkıntısına, talebine duyarlı olmak gibi bir görev ve sorumluluğumuz var. İnşallah bu görev ve sorumluluğumuzu duyarlılık hassasiyetiyle yerine getireceğiz. Biz, milletten kopamayız." diye konuştu.

- "Başaramadılar, başaramazlar"

Türkiye'nin büyük hedefleri olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu milletin medeniyet yolculuğu var. Bu milletin o büyük medeniyet yolculuğunu milletçe sahiplenmesi ve milletçe sahiplenilen bu yolculuğun bir lideri Recep Tayyip Erdoğan var. 'O zaman bu milletin önünü kesmek, tuzaklar kurmak lazım. Milletin kaderiyle oynamak, hedeflerinden vazgeçirecek ne gerekiyorsa yapmak lazım'. Burada bir hedef var, o da 'Recep Tayyip Erdoğan'ın öyle veya böyle en basitinden karizmasını çizmemiz lazım'. O zaman karizmasını çizmek için ne gerekir? Bugün 17 Aralık 2013, bugün 17 Aralık 2016. 17 Aralık'taki operasyon neydi? Burada onun mağduru arkadaşlar var. O günün insani, vicdani, hukuki, ahlaki, hiçbir şeye sığmayacak suçlamalara muhatap olan arkadaşlar. Çembere baktığımızda büyük bir organizasyon ve o organizasyonun içine sokulmak istenen bir lider, Recep Tayyip Erdoğan var ama başaramadılar, başaramazlar çünkü hak ve batıl mücadelesinde hakkın sahipleri o mücadelenin gereğini yerine getirirse, yani biz bize düşeni iyi yaparsak mutlaka o tuzak kuranlar da tuzağı kuran birileri tarafından tuzağa düşecektir."

Bakan Müezzinoğlu, milletin kendi değerleriyle bugüne kadar geldiğini, yine kendi değerleriyle bundan sonraki yolculuğunu yapacağını dile getirdi.

- Anayasa değişikliği teklifi

Anayasa değişikliğine ilişkin konunun ileriki günlerde komisyona geleceğini aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Muhtemelen yılbaşı, yılbaşından sonraki ilk ay TBMM'de de oylaması yapılacak. Meclisten inşallah bu milletin hak ettiği ve beklediği bir sayıyla milletin huzuruna gider. MHP'ye, onun genel başkanına teşekkür ederim. Gerçekten 'Söz konusu milletse milletin kaderiyse, milletin büyük çoğunluğunun dediği gibi, 'gerisi teferruattır' diyen bir anlayışla, 'Fiili durumla hukuki durum arasında bir sorun var' dedi. 'Sorun olmasının müsebbibi kimdir?' diye bu milletin her ferdine sorduğumuzda, müsebbibi tek bir yapı, o da CHP. Bu fiili durumun veya iki başlı yapının ortaya çıkmasının müsebbibi kim? CHP. '27 Nisan bildirisine noktasına, virgülüne dokunmadan imza atarım' diyen bir CHP."

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin 2007'de yaşananlara da değinen Müezzinoğlu, "CHP, 'TBMM, 376 olmadan gündeme geçemez' diye bir kararın oluşmasını, Anayasa Mahkemesine götürdü. O zaman 11 Anayasa Mahkemesi üyesi, bugün benim 11 yaşındaki torunumun bile aklının alamayacağı o hukuk dışı kararı verdi. Utanç kararı, 'hukuk' hatta 'guguk' bile denilemeyecek bir kararı verdi." değerlendirmesinde bulundu.

- "CHP, hiçbir zaman halktan yana olmadı"

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 50 yılda takip ettiğim CHP, hiçbir zaman halktan yana olmadı. Hiçbir zaman halkın değerleriyle, demokrasiden, milli iradeden, sandığın iradesinden yana olmadı. Bunun 60 darbesinden bu yana değişik serüvenlerini, uygulamasını görebiliriz. CHP'nin özellikle son 20-25 yıldır durduğu nokta, milleti korkutmadır. Dikkat ederseniz, 'Bunlar gelirse şu olacak, şu gelirse bu olacak, şu böyle çıkarsa bu olacak'. Şimdi geldiler dediler ki, 'Rejim değişecek. Ey millet, kork'. Rejimi, 11 defadır seçimle iktidar olan veya her makama seçimle gelen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kime anlatıyorsun? Kargaları bile aldatamazsın. Bu cümleye kargalar bile güler. AK Parti misyonunda seçimsiz, milletsiz bir alan yok. Milleti merkeze almayan hiçbir yerde AK Parti'yi bulamazsınız. Bütün geldiği noktalar milletledir, milletin iradesidir, sandıktır, sandıkladır. Sen milletten korkuyorsun, milleti de korkutarak konumunu korumaya çalışıyorsun."

- "Bu millet korkmaz"

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk meclisi topladığında "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir." dediğini anımsatan Müezzinoğlu, "CHP, Atatürk'ü kullanıyor, Atatürk'ten geçiniyor, Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatıyor ve uyuyor. Diğer taraftan da milleti korkutmaya çalışıyor. Bu millet korkmaz. Bu millet, cesur bir millet. Sen milleti de tanımadın. Milletin değerleriyle de yürümedin, yürüyemedin." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, AK Parti genel başkan yardımcıları Erol Kaya ve İlyas Şeker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ile bazı AK Parti milletvekilleri de katıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :