Büyükşen cinayetini Mehmet Ali Dayanır mı işledi?

Büyükşen cinayetini Mehmet Ali Dayanır mı işledi?

Konya'yı ve Türkiye'yi derinden sarsan Konya'daki Büyükşen cinayetinde yeni bir gelişme kayıtlara geçti. Edinilen bilgilere göre Mehmet Ali Dayanır elleri kelepçeli sağlık kontrolüne götürüldü.

Konya'daki Büyükşen cinayetinde Mehmet Ali Dayanır kelepçelendi. Fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından yasak aşk dedikoduları yeniden alevlendi.

24 kişinin gözaltına alındığı Büyükşen cinayetinin 3. gününde flaş gelişme yaşandı.

Sezon finali yapan Müge Anlı Instagram hesabından Büyükşen çiftinin gelini Betül Büyükşen'in kuzeni Mehmet Ali Dayanır'ın elleri kelepçeli görüntüsünü paylaştı. Mehmet Ali Dayanır'ın, kuzeni Betül Büyükşen ile yasak aşk yaşadığı ileri sürülmüştü. Büyükşen cinayetinde itiraf geldi mi henüz bilinmiyor ancak yeni gelişmeleri takivim.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz. Peki bugüne kadar neler yaşandı?

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'ndeki evlerinde 54 yaşındaki Necla ile 55 yaşındaki eşi Metin Büyükşen, kar maskeli, olayın tanığı olan kızlarının iddiasına göre susturucu takılmış biri tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Çiftin biri doktor 3 çocukları vardı. Osman Büyükşen en büyük çocuklarıydı ve çocuk doktoru olmuş, Şırnak'ta zorunlu hizmet yapmıştı. Diğer çocukları Uğur Büyükşen ise Betül Büyükşen ile evliydi. Çiftin bir de kızları vardı. Büşra Büyükşen, o korkunç cinayetin tanığıydı.

Gözaltına alınan 24 şüphelinin jandarmadaki sorgularına, çok yönlü devam ediliyor. Jandarmanın, ailelerin olay günü, öncesi ve sonrasına ait HTS kayıtları ile WhatsApp görüşme dökümlerini ortaya çıkardığı ve bununla ilgili sorgulamalar yaptığı öğrenildi. Ekiplerin, cinayet silahına yönelik adreslerde ele geçirilen av tüfeklerini de incelemeye aldığı belirtildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen, keşif ve yer gösterme için eve getirildi. A Haber muhabiri İbrahim Doğan'ın aktardığı bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin de yer aldığı keşifte, Büyükşen'e olay günü yaşananlar soruldu. Keşife, Büyükşen'in doktor olan ağabeyi Osman Büyükşen de katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince keşif sırasında çevrede güvenlik önlemleri alındı. Yapılan keşfin ardından şüpheli Büyükşen, İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Büyükşen cinayetiyle ilgili peş peşe yaşanan gelişmelerin ardından, Büşra Büyükşen'in 3 yıl önce A Haber'e verdiği röportaj ortaya çıktı. O gece yaşananları anlatan Büyükşen röportajda şu ifadeleri kullandı:

"O gün babam yatsı namazından yeni gelmişti. Daha sonra işte araba dışarıdaydı, içeri aldı. Sonra geldi oturdu, hep beraber televizyon izliyorduk. Önümüzde çay vardı. Kapının açıldığını duyduk. Abimler geldi sandık. Çok süre geçmedi. İçeri bir adam girdi. Ne olduğunu anlamadık. Daha sonra babama hiçbir şey söylemeden ateş etti.

"Babama ateş ettikten sonra silahı bize doğru doğrulttu. Daha sonra silahla uğraşmaya başladı. Tutukluk mu yaptı, ne yaptı bilmiyorum. Ben çok yalvardım. 'Yalvarıyorum vurma' diye çok bağırdım. Çaydanlığı adama fırlattım. Çaydanlığa dipçikle karşılık verdi. Ben o sırada yere düştüm."

"Daha sonra adam balkona çıktı. O sıra anneme 'Kaçsana' dedim. Arka odaya çıkıp yardım çağırmak istedim. Adam arkamdan gelmiş. Annemi vururken görmedim. Pencereye yönelirken arkamdan asıldı yatağa itti beni. 'Yalvarıyorum yapma' diye bağırdım. Dipçikle kafama vurdu."

"Beni rahatlıkla öldürebilirdi ama öldürmedi. Ben çok kısa süre sonra yataktan kalktım. Odanın kapısından annemin bulunduğu odaya baktım. Kapıyı kapatmış. Tekrar odaya gitmeye cesaretim olmadı. Ben de pencereden çıktım. Daha sonra sokakta koşmaya başladım. Arkamdan araç geliyordu. O da beni jandarmaya götürdü."

"Jandarma eve geldi ve inceleme yaptı. Yaklaşık 1.70 boylarında. Tanıdığım bir insan değildi. Yüzünde maske vardı. Gözlerinden de tanıyamadım. Neden öldürüldüklerine dair aklımıza bir fikir gelmiyor. Siyah bir tişört ve siyah bir pantolon giyiyordu, ellerinde eldiven vardı."

Müge Anlı canlı yayınında tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğan Osman Büyükşen, 24 kişinin gözaltına alınmasının ardından yaptığı bu paylaşımla dikkat çekti.

Cinayetin ardından başlatılan soruşturmada bir sonucu ulaşılamazken, cinayete kurban giden Metin ve Necla Büyükşen çiftinin doktor olan oğulları Osman Büyükşen'in görevinden istifa ederek anne ve babasının katillerinin bulunması için ulusal yayın yapan televizyon programına çıkarak yardım istedi. Cinayetin çözülebilmesi için Jandarma Genel Komutanlığınca özel olarak görevlendirilen jandarma dedektifleri olan JASAT ekipleri görevlendirildi.


JASAT ekipleri ve Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Büyükşen çiftinin cinayet soruşturmasına ilişkin çok sayıdaki adrese şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 24 kişi gözaltına alınırken, şahıslara ait ev ve araçlarında da arama yapıldı. Konya İl Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelilerin sorgularının sürdüğü öğrenildi.

3 yıl sonra Necla ve Metin Büyükşen çiftinin cinayetini yeniden gündemine alan Müge Anlı, olayın tanığı olan Büşra Büyükşen'i sonuna kadar zorladı. Doktor Osman Büyükşen'in Türkiye'nin yüreğini sızlatan isyanına rağmen suskun kalan Büşra Büyükşen, Müge Anlı'yı da sabır testine soktu. Müge Anlı en son çare olarak stüdyoda canlandırma yaptı. Büşra yarı aralıktan camdan, sinekliği çıkarıp kaçtığını söylemişti.

Stüdyoya bir cam ve yatak getirten Müge Anlı Büşra'nın o anı canlandırmasını istedi. Büşra katilin kendisini camdan çıkmak isterken yakaladığını, tutup yatağa fırlattığını, orada da başının sağ tarafına dipçikle vurduğunu söylemişti. Stüdyoda o anın canlandırması yapıldı. Ancak canlandırmada Büşra söylediği gibi konuma giremedi.

Ağabeyi Osman Büyükşen katil rolünü üstlendi. Camdan çıkmaya çalışan Büşra'yı tutup yatağa fırlattığında Büşra'nın başının sağ kısmının üstte kalması gerekiyordu. Ancak bu bir türlü olmadı. Büşra söz konusu pozisyona girebilmek için hayli zorlandı.

Büşra Büyükşen'in okuduğu dönemle ilgili söylentiler canlı yayın sonrasında konuşulan konuydu. Teyzesi Büşra'nın gece sabahlara kadar erkeklerle alkollü mekanlarda gezdiğine dair dedikodular olduğunu söyledi. Büşra bu iddia açılınca çıldırdı, stüdyoda bas bas bağırarak amcasının üzerine yürüdü.

Büşra'nın amcası 'seni alkollü mekanlarda' gezerken görmüşler' dedi. Stüdyo karışınca onu gören kişinin Büşra'nın dayısının oğlu olduğunu söyledi. Büşra'yı amcası bu konuda daha önce uyarmış, ağabeylerine de söylemiş.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.