Büyükhelvacıgil Gazeteciler Günü'nü kutladı

Büyükhelvacıgil Gazeteciler Günü'nü kutladı

Yeşilay Cemiyeti Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Yeşilay Cemiyeti Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

. Yeşilay Konya Şubesi Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebeti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada , ‘’İletişim dünyasının en güçlü organları arasında yer alan basın; halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerindendir’’ dedi. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci basın mensuplarının desteği ile daha hızlı olacaktır diyen Büyükhelvacıgil mesajını şu şekilde devam etti, “ Türkiye’nin gelişimi, halkın bilgilenip bilinçlenmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basının etkinliğinin oldukça büyük.  Ayrımcılık yapmadan, nefret dili kullanmadan, tarafsız bir şekilde yapılan bu güzide gazetecilik mesleğinin son derece saygın olması gerektiğine içtenlikle inandığımı belirtmek isterim. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla yaygınlaşmasıyla bilgiye ulaşmanın kolay olduğu kadar doğru enformasyona ulaşmanın da bir o kadar zor hale geldiğini kaydeden bu noktada basın mensuplarına büyük rol düşmektedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Basın milletin müşterek sesidir’ sözü gazetecilerimizin omuzlarındaki sorumluluğun önemini göstermesi adına son derece anlamlıdır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci basın mensuplarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Ülkemizde ve Konya’mızda görev yapan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum”

Etiketler :