Büyükelçi Ulusoy Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Muhammed ile görüştü

Büyükelçi Ulusoy Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Muhammed ile görüştü

ADDİS ABABA (AA) - Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Türkiye'nin Afrika Birliği ile stratejik ortaklığının 10. yılı münasebetiyle...

ADDİS ABABA (AA) - Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Türkiye'nin Afrika Birliği ile stratejik ortaklığının 10. yılı münasebetiyle gelecek yıl yapılacak etkinler için hazırlıkların başlatıldığını söyledi.

Ulusoy, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed'le Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bir araya geldi.

Toplantı sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ulusoy, 2018'de Afrika Birliğinin Türkiye ile stratejik ortaklık başlatmasının 10. yıl dönümü olduğunu belirtti.

Yıl dönümü münasebetiyle gelecek yıl önemli etkinlikler yapmayı planladıklarını kaydeden Ulusoy, Komisyon Başkanı Muhammed ile bu konuyu ele aldıklarını dile getirdi.

Ulusoy, "Bu etkinliklerden biri bakanlar seviyesinde olacak. Bunun dışında Türkiye ve Afrika Birliği arasında yüksek seviyeli ziyaretler gerçekleştirilecek." diye konuştu.

- FETÖ bilgilendirmesi

Görüşmede, Türkiye ve Afrika Birliği arasındaki mevcut ilişkiler ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkedeki gelişmeler hakkında Muhammed'e bilgi verdiğini ifade eden Ulusoy, "Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili de bilgilendirme yapma fırsatı bulduk." dedi.

Afrika Birliği nezdinde 2005 yılında gözlemci ülke statüsü kazanan Türkiye, 2008 yılında Afrika’nın stratejik ortağı olarak kabul edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler