Büyük zaferin 96. yılı kutlanıyor

Büyük zaferin 96. yılı kutlanıyor

Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Iğdır ve Ardahan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'daki 7 ilde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, coşkuyla kutlandı.

Erzurum'daki kutlamalar kapsamında Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Seyfettin Azizoğlu'nun valilikte tebrikleri kabul etmesiyle süren kutlamalar, daha sonra Havuzbaşı Kent Meydanı'nda devam etti.

Burada Erzurum Valisi Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutan Vekili ve Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, bir askeri aracın üzerinden halkı ve tören mangasını selamladı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın marşlar seslendirmesinin ardından askeri birliklerce tören geçişi yapıldı.

Tören geçişinde yerli imkanlarla üretilen askeri araçların teknik özellikleri anlatılarak, vatandaşlara tanıtıldı.

Törene, İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kurum müdürleri, askeri erkan ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

- Ağrı

Abide Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fazıl Kandemir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına Atatürk Anıtı'na ayrı ayrı çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası valilikteki kabul törenine geçildi.

Vali Elban ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin, burada tebrikleri kabul etti.

Kentteki kutlamalar çerçevesinde daha sonra Ağrı Adliyesi önünde geçit töreni düzenlendi. Törende Elban ve Metin, vatandaşları ve tören mangasını selamladı.

Program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve halk oyunları gösterisi sonrası askeri birliklerin geçişiyle sürdü.

Abide Meydanı'nda Ahmedi Hani Kültür Merkezi kursiyerlerince açılan serginin gezilmesinin ardından program sona erdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt, Eleşkirt, Tutak, Taşlıçay, Hamur, Patnos ve Diyadin ilçelerinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü törenlerle kutlandı.

- Erzincan

Erzincan'da belediye hizmet binası önündeki kutlamalar, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Arslantaş, Ekiyor ve Başsoy, valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Ordu Caddesi'ndeki törende ise Arslantaş, Ekiyor ve Başsoy aracın üzerinden asker ve vatandaşların bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu ve 3. Ordu Komutanlığına bağlı bando takımının marşlar çaldığı kutlamalarda, askeri birlikler geçit töreni gerçekleştirdi.

Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı törende geçiş yaparken vatandaşlar ve protokoldekilerce alkışlandı.

Tören geçişinden sonra askerlerin "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Vatan bölünmez şehitler ölmez" diyerek ilerlemesi beğeni topladı.

- Ardahan

Ardahan'daki kutlamalarda ise Vali Mehmet Emin Bilmez, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması sonrası İstiklal Marşı okundu.

Protokolün, tarihi Kongre Binası'nda tebrikleri kabulünün ardından Kongre Caddesi'ndeki tören alanına geçildi.

Askeri ve atlı birliklerin geçişiyle devam eden kutlamalarda, Ardahan Halk Oyunları ekibinin gösterisi törene renk kattı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ardahan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Özgür Gündüz, bugünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.

- Kars

Hükümet Konağı önündeki törende Vali Rahmi Doğan, 9. Kolordu Komutan Vekili ve Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Doğan daha sonra valilik binasında askerlerin, halkın ve protokol mensuplarının bayramını kutladı.

Hükümet Konağı önündeki tören alanında devam eden kutlamalarda Doğan, Nuhut ve Karaçanta, vatandaşları ve tören mangasını selamladı.

Ardından Vali Doğan ve beraberindekiler Kars Garnizon Şehitliğine geçti. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla şehitler anısına saygı atışı yapıldı.

Vali Doğan, burada yaptığı konuşmada 30 Ağustos'un yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu aziz milletin bütün yokluklara, imkansızlıklara rağmen ordusuyla kenetlenerek büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük zafer olduğunu söyledi.

30 Ağustos zaferiyle Türk milletinin, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak ders verdiğini anımsatan Doğan, "Milletimiz, bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini, bu topraklarda sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya en güçlü şekilde kabul ettirmiştir." dedi.

Doğan, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen devletimizin ilelebet payidar olması için üzerimize düşeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimize huzurunuzda söz veriyoruz." diye konuştu.

Daha sonra şehitlikteki müze gezildi ve şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

- Iğdır

Kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Daha sonra Iğdır Valisi Enver Ünlü makamında tebrikleri kabul etti.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda hazırlanan tören alanına geçen Vali Ünlü, beraberindeki Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Hakkı Bahadır Öztürk ile tören alanındaki halkı ve askerleri selamlayarak, bayramını kutladı.

Şiirlerin okunması ve Kafkas dans gösterisiyle devam eden program tören geçişiyle son buldu.

- Tunceli

Tunceli'de de Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Feridun Bircan ve Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Elaldı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süren programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geçmişte 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk Ordusu için yayımladığı mesaj ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Törene, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum müdürleri, askeri erkan, özel harekat polisleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından Vali Sonel ve Tuğgeneral Çolak valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Büyük zaferin 96. yılı kutlanıyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :