Büyük Zafer'in 96. yılı kutlanıyor

Büyük Zafer'in 96. yılı kutlanıyor

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da törenler düzenlendi

EDİRNE / KIRKLARELİ / TEKİRDAĞ (AA) - Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan anıta çelenk sundu.

Törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Edirne Valisi Özdemir, Erdin ve Gürkan valilik makamında tebrikleri kabul etti. Tören daha sonra Talatpaşa Bulvarı'nda devam etti.

Öğretmen Üsteğmen Ayşe Cömert, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Büyük Zafer'in 96'ncı yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Konuşmanın ardından, askeri birlikler, gaziler, Edirne Valiliği Mehteran Takımı, öğrenciler, bisiklet kulüpleri geçit merasimi düzenledi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de zafer bayramının coşkuyla kutlandığını belirterek, "Edirne halkı her zaman olduğu gibi yine her bayramda ciddi bir katılım, ciddi bir heyecanla bu bayramlarımıza sahip çıkıyor, Atatürk'e sahip çıkıyor. Ben öncelikle bundan dolayı da Edirne halkına teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek bayramlarda çok daha iyi çok daha güzel Türkiye için el ele birlikte hareket edeceğimize de inanıyorum." diye konuştu.

Törene, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, kurum müdürleri, askeri erkan ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

- Kırklareli

Kırklareli'nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Osman Bilgin, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kurum müdürleri, askeri erkan ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar kapsamında Kırklareli Valisi Bilgin, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı İnan, Milletvekili Gündoğdu ve Belediye Başkanı Kesimoğlu valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Meydanda devam eden törende Üsteğmen Mustafa Bağcı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türkiye'nin işgal edilemeyeceğinin kanıtlandığı zafer bayramını kutlamanın mutluluğunun yaşandığını söyledi.

Türk ulusunun tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğunu ifade eden Bağcı, şunları söyledi:

"Kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli bir dönüm noktası olan bu zaferi, vatanı ve bağımsızlığı yurt edinmek isteyen ulusumuzun kadın, erkek, genç, yaşlı tüm fertlerinin sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin büyük göstergesidir. Gücünü şanlı tarihinden ve parlak geleceğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Atatürk ilke ve inkılaplarını tam özümsemiş personeli ve modern silahlarıyla vatanın birliği ve bütünlüğünün sağlanmasında, sınırları içerisinde bölünmez bir bütün olan vatan topraklarının korunmasında, yüce ulusun en önemli güvencesi ve gurur kaynağı olmayı sürdürecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri şanlı Türk bayrağını büyük taarruzda olduğu gibi bugün de vatanın her köşesinde dalgalandırmaya devam edecektir."

Vali Bilgin, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı İnan, Belediye Başkanı Kesimoğlu, askeri araç ile vatandaşların bayramını kutladı.

Tören askeri birlikler ve araçların, askeri bando eşliğinde tören geçişiyle sona erdi.

-Tekirdağ

Tekirdağ'da sahil dolgu alanında düzenlenen törene, Vali Mehmet Ceylan, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Selçuk Kubilay Karslı, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ milletvekilleri Candan Yüceeer ve İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Şahin Karakaş, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar kapsamında Vali Ceylan 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Karslı, Milletvekilleri, Yel, Yüceer, Aygun, Kaplan ve Büyük Belediye Başkanı Albayrak valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Üsteğmen Tuncay Sevdirir günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 30 Ağustos Zaferi'nin 96'ncı yılının kutlandığını belirtti.

30 Ağustos'un Türk milletinin kurtuluş mücadelesi olduğunu dile getiren Sevdirir, "Bugün ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuz tarafından gerçekleştirilen ve yüce Türk milletinin bağımsızlığını perçinleyen 30 Ağustos Zaferi'nin 96'ncı yıl dönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin ya istiklal ya ölüm parolası ile bağımsızlık mücadelesi verdiğine vurgu yapan Sevdirir, şunları kaydetti:

"Her safhasıyla ayrıntılı düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlanmış olan Türk milletinin kurtuluş mücadelesi, Türk askerinin, Türk ordusu ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha adını geçiren muazzam bir eserdir. Parolası 'ya istiklal ya ölüm' olan bu eser Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. 96 yıl önce tüm güçlük ve imkansızlıklara rağmen yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz azmi yüksek iradesi ve cesareti ile milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar savunan Türk askeri bugün de bayraklaşan topraklarının bütünlüğünün ve güvenliğinin teminatıdır."

Vali Ceylan, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Karslı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak askeri araç ile vatandaşların bayramını kutladı.

Tören, askeri birlikler ve araçların, tören geçişiyle sona erdi.


Büyük Zafer'in 96. yılı kutlanıyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :