Büyük Zafer'in 96. yıl dönümü kutlanıyor

Büyük Zafer'in 96. yıl dönümü kutlanıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Sancaktar ve TCG Büyükada, vatandaşların ziyaretine açıldı

İZMİR (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Sancaktar çıkarma gemisi ve TCG Büyükada korveti, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında vatandaşların ziyaretine açıldı.

Alsancak Limanı'na demirleyen, yerli ve özgün tasarımla inşa edilen TCG Sancaktar çıkartma gemisi ile yerli üretim TCG Büyükada korvetini vatandaşlar, Zafer Bayramı dolayısıyla gezme imkanı buldu.

Gemi personeli, ziyarete gelen vatandaşlara deniz araçları hakkında bilgi verdi.

Emekli astsubay 56 yaşındaki Ali Aksoy, Türkiye'nin kendi imkanlarıyla yapmış olduğu gemileri görünce çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çok büyük ve güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Aksoy, "Daha önce birçok gemiyi gezdim ama bunlarla asla mukayese edemem. Bu gemilerde teknolojik olarak geldiğimiz seviyeyi gördüm ve kıvanç duydum. Amerika'nın Türkiye'ye koymuş olduğu ambargolardan sonra geldiğimiz durumu burada güzel bir şekilde gördüm. Üretmiş olduğumuz silah ve uçakları gördükten sonra devletimize olan güvencemiz bir kat daha arttı." dedi.

Atilla Asil de, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi önemli bir günde yerli gemileri ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Sevcan Öz ise, "Bu ülke çok zor şartlarda kazanıldı. Vatanımız güzel günler yaşamaya devam edecek. Türkiye'nin böyle bir gemi yapması çok güzel." şeklinde konuştu.

Büyük Zafer'in 96. yıl dönümü kutlanıyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :