Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yılı dolayısıyla Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de anma töreni düzenlendi

VAN (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78'inci yılında Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de düzenlenen törenlerle anıldı.

Van'da Valilik bahçesinde düzenlenen törende Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutan Vekili Albay Şahin Yenilmez ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhammed Fehim Oflas, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Van Devlet Tiyatrosu Salonu'nda devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bando Takımı'nın Atatürk'ün sevdiği şarkıları çalmasının ardından öğrencilerden Neval Arslan, "Mustafa Kemal'i düşünüyorum" adlı şiiri okudu, İpekyolu İMKB Fen Lisesi öğrencileri de oratoryo sahneledi.

Tören, Atatürk koşusu ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

- Bitlis

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Bitlis Valiliği ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Bitlis Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden programda öğrenciler şiir okudu ve Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi.

Törene, Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkan Vekili Oktay Güzelkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, siyasi parti ve sivil tolum kuruluşu temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Muş

Muş'taki anma töreni, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Muş Öğretmenevinde devam eden programda konuşan Vali Seddar Yavuz, Türkiye'nin terörle terbiye edilmek istendiğini, ancak bunun mümkün olmadığını söyledi.

Yavuz, şunları kaydetti:

"Biz bu güçleri 100 yıl önce de biliyorduk, bugün de kimlerin olduğunu biliyoruz. Herkes şunu aklına iyi koysun ki yedi düvel de bir araya gelse bu ülkeye zarar veremeyeceksiniz. Hangi hainlerle iş birliği yaparsanız yapın, biz dimdik ayaktayız. Çünkü biz güçlü olanın değil, haklı olanın kazanacağına inanıyoruz."

Program, Atatürk fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışının ardından sona erdi.

- Hakkari

Valilik bahçesinde düzenlenen törende Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Yardımcısı Emrullah Kanat, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Kültür Merkezinde devam eden törende, Atatürk'ün hayatının anlatıldığı sinevizyon sunuldu, şiirler okundu ve öğrenciler tarafından oratoryo sahnelendi.

Törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali yardımcıları, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :