Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Türkiye'nin Konakri Büyükelçiliğinde tören düzenlendi

KONAKRİ (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Türkiye'nin Konakri Büyükelçiliğinde törenle anıldı.

Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Nur Sağman'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Gine'deki Türk vatandaşlarının yanı sıra, Türkiye Burslarıyla Türkiye'de eğitim görerek mezun olan Gineliler katıldı.

Büyükelçi Sağman, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı üniversite eğitimini Türkiye'de tamamlayan İbrahima Sow’dan yapmasını istedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) verdiği Türkiye Burslarıyla Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Sow, Atatürk’ün sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder olduğunu belirtti.

İnsan haklarına saygılı, dünya barışını önemseyen, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen Ulu Önder Atatürk’ün başarısının bağımsızlık mücadelesi veren ülkeler için örnek teşkil ettiğinin altını çizen Sow, "Gine Cumhuriyeti'nin bir ferdi, Türkiye topraklarında okumuş, öğrenmiş, ulusal mücadelenin yürütüldüğü başkentte yaşamış, Atatürk’ün ilkelerini, dünya görüşünü, felsefesini takdir etmiş ve benimsemiş bir genç olarak Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :