Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Rusya ve Ukrayna'da anma töreni düzenlendi

ANKARA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Rusya ve Ukrayna'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Moskova'da Büyükelçilik binasında yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, günün anlam ve önemi ile ilgili törene katılanlara kısa bir bilgi verildi.

Konuşmanın ardından Diriöz, Orhan Seyfi Orhon’un Atatürk için yazdığı "Gidiyor" adlı şirini okudu.

- Ukrayna

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliğinde düzenlenen anma törenine Ukrayna'da bulunan Türk vatandaşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve büyükelçilik çalışanları katıldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel bir konuşma yaptı.

Atatürk’ün günümüzde öneminin daha çok fark edildiğini belirten Tezel, onun yaşadığı dönemde de dünyanın bugünkü gibi çalkantılı olduğunu hatırlattı.

O dönemin şartları ile ele alındığında Atatürk’ün müthiş bir insan olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Tezel, "Türkiye’de iktidarlar, halkın eğilimleri, popüler kültür değişiyor. Ama Atatürk’e saygı ve sevgi devam ediyor. O devamlılığı sağlayan, o toplumsal saygıyı sağlayan şeylerden birisi, onun dönemin şartlarına bakıp neden sonuç ilişkisini iyi kurması ve bundan pragmatik sonuçlar çıkarıp hayata geçirmeye çalışmasıydı." diye konuştu.

Tezel, Ukrayna'da yaşayan Türk toplumuna bu ülkeye Atatürk ile alakalı kalıcı bir hediye bırakması önerisinde de bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :