Bursa'daki sağanak ve dolu

Bursa'daki sağanak ve dolu

Vali Küçük:- "Mustafakemalpaşa ilçesinde 76 bin, Karacabey'de ise 18 bin dönüm arazideki ürünler zarar gördü. İki ilçedeki yaklaşık bin 350 çiftçimiz mağdur oldu"- "Hasar tespit çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gö

BURSA (AA) - Bursa Valisi İzzettin Küçük, sağanak ve dolu nedeniyle Mustafakemalpaşa ilçesinde 76 bin, Karacabey'de ise 18 bin dönüm arazideki tarım ürünlerinin zarar gördüğünü bildirdi.

Vali Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Trakya ve İstanbul'da sağanağın etkili olduğunu anımsattı.

Bursa'da özellikle Mustafakemalpaşa ile Karacabey ilçelerinde dolunun etkisini gösterdiğini vurgulayan Küçük, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerini hemen bölgeye gönderdiklerini belirtti.

Küçük, bölgedeki tarım ürünlerinde ciddi zararın olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Mustafakemalpaşa ilçesinde 76 bin, Karacabey'de ise 18 bin dönüm arazideki ürünler zarar gördü. İki ilçedeki yaklaşık bin 350 çiftçimiz mağdur oldu. Bu arazilerde domates, biber, kavun, karpuz ve kabak gibi ürünler ekiliydi. Hasar tespit çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderdik. Hasar, toplam varlığın yüzde 40'ını aştığı zaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının alacağı kararla çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi söz konusu. Çiftçilerimize geçmiş olsun."

Vali Küçük, gün içerisinde bölgeyi ziyaret ederek çiftçilerle bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :