Bursa'da "Yetim Dayanışma Gecesi"

Bursa'da "Yetim Dayanışma Gecesi"

Bursa İHH İnsani Yardım Derneğinin organize ettiği gecede, Suriye ve Azerbaycan'dan gelen yetim çocukların tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü

BURSA (AA) - Bursa İHH İnsani Yardım Derneği tarafından "Yetim Dayanışma Gecesi" düzenlendi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda, Suriye ve Azerbaycan'dan gelen yetim çocukların sahnelediği tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. Derneğin 10 yıllık çalışmalarından oluşan sinevizyon gösterisi de izleyicilere sunuldu.

Suriyeli ve Türk yetim çocukların şiir okuduğu gecede konuşan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, dernek olarak 2016 yılında 50 ülkede bulunan yetimhanelerde 600'ün üzerinde proje oluşturduklarını söyledi.

Kaptan, hedefledikleri projelerin 300'e yakınının Türkiye'de yapılmaya başlandığını belirterek ''Bunun yanı sıra birimlerimizi güçlendirerek gençlere yönelik teşkilatlanmalar kurduk. Gençlere projelerinde her zaman destek olacağız." dedi.

Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Abdullah Karadağ da gönüllü kuruluşlarla beraber 14 yıldır farklı coğrafyalardaki insanlara yardım elini uzattıklarını ifade etti.

İHH Arama Kurtarma ekibinin de görev aldığı gece, Ömer Karaoğlu'nun konseriyle sona erdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler