Bursa'da toplu açılış töreni

Bursa'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Anayasa veya yasamada boşlukta olan herhangi bir konuda cumhurbaşkanı bir kararname çıkarır ama bu kararnameyi bile yasama organı durdurma yetkisine sahiptir. Kılıçdaroğlu, bunu öğrendin mi? Bunu da öğren"- "16 Nisan'dan sonra

BURSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğinin öngördüğü yeni sistemde anayasa veya yasamada boşlukta olan herhangi bir konuda cumhurbaşkanının kararname çıkarabileceğini ancak yasama organının bunu durdurma yetkisine sahip olacağını belirterek, "Kılıçdaroğlu, bunu öğrendin mi? Bunu da öğren." dedi.

Erdoğan, eski Bursa Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşların "idam" tezahüratları yapması üzerine Erdoğan, "Var mısınız? O zaman 16 Nisan sandıkları patlatacak mı? 16 Nisan'dan sonra, eğer yalan değilse, Kılıçdaroğlu 'Ben evet diyeceğim' diyor. Sayın Bahçeli zaten kanaatini açıkladı. Sayın Yıldırım'ın kanaatini de biliyorum. Parlamentodan geçtiği zaman idam, ben de bunu onaylarım." diye konuştu.

15 Temmuz'daki 249 şehidin katillerini affetme yetkisi bulunmadığını ifade eden Erdoğan, bu nedenle Meclisten idam kararı gelmesi halinde bunu onaylayacağını söyledi.

Halk oylamasına 12 gün kaldığını belirterek, "evet" diyenlerden kapı kapı dolaşmasını isteyen Erdoğan, kadınların evlerde bu konuda yapacakları faaliyetlerin çok önemli olduğunu belirtti.

Erdoğan, sandıklara gitmenin önemine de işaret ederek, "Ne kadar fazla sandıklara gidilirse netice o kadar büyük olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'nın kendilerini hiçbir zaman yanıltmadığını, Allah'ın izniyle 16 Nisan'da da yanıltmayacağını ifade etti.

- "Yasamanın üstünde değil"

Yeni sistemde cumhurbaşkanının kararname yetkisine de değinen Erdoğan, cumhurbaşkanı kararnamesinin yasamanın üstünde olmadığının altını çizdi.

Erdoğan, "Anayasa veya yasamada boşlukta olan herhangi bir konuda cumhurbaşkanı bir kararname çıkarır ama bu kararnameyi bile yasama organı durdurma yetkisine sahiptir. Kılıçdaroğlu, bunu öğrendin mi? Bunu da öğren. Bilmiyor, dersini çalışmıyor. Bu iş, biraz çalışacaksın. Biz 40 yılımızı siyasete verdik. Gençliğimizden bu yana bu yollardayız. Ama bu, işleri birbirine karıştırıp tehlikeli bir yolda geziyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bursa 16 Nisan'da 'evet' diyerek bu haddini bilmeyenlere haddini bildirmeye var mı, millete hakareti, milleti tehdit ettmeyi siyaset sanan bu vesayet artıklarını sandığa gömüyor mu?" sorularına vatandaşlar hep bir ağızdan "evet" karşılığını verdi.

- "384 trilyon liralık yatırım"

Bursa'da açılışı yapılacak yatırımları da anlatan Erdoğan, "Bugün Bursa'da 384 trilyon liralık yatırımın toplu açılışlarını yapıyoruz. Bursa'ya geçtiğimiz 14 yılda 29 katrilyon lirayı aşkın yatırım yaptık. Şehrimizin her alanda çehresini değiştirdik." dedi.

Bu arada, vatandaşların, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" tezahüratları üzerine Erdoğan, "Bir defa şunu bilin, biz, beşer planında kimsenin önünde eğilmedik. Biz sadece Mevlamızın önünde rükuda, secdede eğildik. Zira bize eğilmek yakışmaz. Eğilseydik o akşam Yeşilköy'e gelmezdik. Birileri bize dedi ki 'İşte burada hemen Yunan adaları yakın, sizi oraya götürelim.' Hemşehriniz bu teklifi yapan. Dedim ki 'Asla. Öleceğimi bilsem topraklarımda ölürüm.' Niye? Biz o terbiyeyle, o kültürle büyüdük." ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı'ndaki "Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın, siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın, kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın." dörtlüğünü unutmadıklarını dile getiren Erdoğan, "İşte o gece ne yaptı bu millet? Göğsünü tanklara, F-16lara, helikopterlere siper etti. Siz ne güzel bir milletsiniz. Ben bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. Milletimle gururlanıyorum. Allahıma hamdolsun, bu millete hizmetle bizi görevlendirdi. Biz bu millete efendi olmaya değil, bu millete hizmetkar olmaya geldik. Öyle de yürüyoruz." diye konuştu.

Yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, 7 bin 500 derslik yaptıklarını, 53 sağlık tesisini tamamladıklarını, 13'ünün de inşasının devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, 750 yataklı Çekirge Devlet Hastanesi, 600 yataklı Bursa Devlet Hastanesinin bulunduğu kente bin 355 yataklı bir şehir hastanesi inşa ettiklerini bildirdi. Şehir hastanesinin kaba inşaatının yüzde 75'inin tamamlandığını belirten Erdoğan, gelecek yıl tamamlandığında muhteşem bir hastane ortaya çıkacağını, millete buraların yakışacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemdekiler gibi olmadığını, 5 yıldızlı otel lüksünde hastaneler olduğunu ifade etti.

Isparta, Mersin, Yozgat şehir hastanelerinin açıldığını, yarın Balıkesir Şehir Hastanesini açacaklarını anlatan Erdoğan, TOKİ aracılığıyla 20 bin 500 konut yaptıklarını, bölünmüş yol uzunluğunu Bursa'da 508 kilometreye çıkardıklarını aktardı.

Birçok bölünmüş yol projesi bulunduğunu belirten Erdoğan, "Ama Bursa'da asıl ulaşım devrimini İstanbul-İzmir otoyoluyla yapıyoruz. Şimdi soruyorum, Osmangazi Köprüsü nasıl, beğendiniz mi? Ama bunlar var ya ona da 'hayır' dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de 'hayır' dediler. İsteseler de istemeseler de benim milletimin 'evet' dediği bir şey bitmiştir." diye konuştu.

(Sürecek)








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :