Bursa'da otomobilde işlenen cinayetle ilgili davada karar

Bursa'da otomobilde işlenen cinayetle ilgili davada karar

Kentte geçen sene otomobilde bir kadının öldürülmesine ilişkin tutuklanan sanığa 18 yıl 9 ay 18 gün hapis cezası verildi

BURSA (AA) - Bursa'da, geçen yıl nisan ayında Esra Gülyol'u park halindeki bir otomobilde eski erkek arkadaşı Nurettin Göktaş ile konuşurken tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Orhan Özdal, 18 yıl 9 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Özdal (30) ile tarafların avukatları katıldı.

Özdal, bir önceki duruşmada yaptığı savunmasını yineleyerek, Esra Gülyol'un cep telefonu hattının Nurettin Göktaş adına kayıtlı olduğunu söyledi.

Gülyol ile Göktaş arasında yüksek fatura nedeniyle tartışma çıktığını ve kadının yardım istemesi üzerine olay yerine gittiğini anlatan Özdal, "Aracımı, Nurettin'in otomobilinin arkasına park ederken, siyah renkli başka bir otomobil aracıma sürterek geçti. Nurettin ve Esra'nın bulunduğu otomobile bu aracın içinden ateş edildi. Daha sonra Nurettin'in kullandığı araç hızla uzaklaştı. Hala neden burada olduğumu ve yargılandığımı anlamadım." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, sanık hakkında "olası kasıtla öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 40 yıl hapis cezası verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın 18 yıl 9 ay 18 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Merkez Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi Selamet Sokağı'nda, 21 Nisan 2015'te eşi cezaevinde bulunan Esra Gülyol, eski erkek arkadaşı Nurettin Göktaş'la onun otomobilinde konuşurken dışarıdan tabancayla ateş edilmesi sonucu göğsünden yaralanmıştı. Kadın, olaydan yara almadan kurtulan Göktaş tarafından götürüldüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan Orhan Özdal, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :