Bursa'da gece kulübündeki silahlı kavgaya ilişkin davada karar

Bursa'da gece kulübündeki silahlı kavgaya ilişkin davada karar

Nilüfer ilçesinde bir gece kulübünde iki grup arasında çıkan kavgada bir kişiyi öldürdüğü, 3 kişiyi yaraladığı iddia edilen sanık, 39 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı

BURSA (AA) - Bursa'da geçen yıl bir gece kulübünde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada bir kişiyi öldürdüğü, 3 kişiyi yaraladığı öne sürülen sanığa 39 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Merkez Nilüfer ilçesinde 27 Aralık'ta bir gece kulübünde meydana gelen olayda tabancayla Serdar Öztürk'ü öldürdüğü, Hakan Çebeci, Halil Kazak ve Emrah Başıbüyük'ü yaraladığı iddia edilen tutuklu sanık Yavuz Çakar'ın yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Çakar, müştekiler Halil Kazak, Emrah Başıbüyük, Hakan Cebeci ile tarafların avukatları ve ölen Serdar Öztürk'ün yakınları katıldı.

"Kasten adam öldürmek, kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan ve ilk duruşmada susma hakkını kullanan Çakar, bugünkü duruşmada verdiği ifadesinde tanıdığı olan Ergül Şengül'ün Halil Kazak ile aralarında alacak-verecek meselesi bulunduğunu, bunu konuşmak için de Şengül ile birlikte Kazak'a ait iş yerine gittiğini söyledi.

Konuşma sırasında Şengül'ün Kazak'a olan borcu için biraz daha süre istediğini belirten Çakar, aralarında tartışma yaşanınca Kazak'a ateş ettiğini, sonra da kendisine doğru gelen Öztürk'ü vurduğunu ifade ederek, "Benim Serdar Öztürk'e hiçbir kastım yoktu. Zaten 16 sene infazım var. Bin sene de ceza verseler, karşı taraf ne derse desin onu öldürmek istemedim, pişmanım." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığa, video kaydında olayın görüldüğü üzere, ölen Öztürk'e karşı "Kasten adam öldürmek", karnından yaralanan Kazak'a karşı "Kasten öldürmeye teşebbüs", ayaklarından yaralanan Başıbüyük ve Cebeci'ye karşı ise "Basit Yaralama" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından Türk Ceza Kanununun ilgili hükümlerine göre ceza verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti duruşma sonunda sanık Çakar'ın bu suçlardan 39 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bu arada, duruşmayı izlemek için adliye binasına gelen tarafların yakınları arasında duruşma öncesi adliye önünde kavga çıktı. İki kişinin darbedilerek yaralandığı kavgayı bölgede önlem alan güvenlik güçleri müdahale ederek sonlandırdı.

- Olay

Yeni Karaman Mahallesi Mudanya yolu üzerinde geçen yıl 27 Aralık'ta Halil Kazak'a ait eğlence mekanına giden Çakar, tabancayla önce Kazak'ı karnından, ardından Serdar Öztürk'ü kafasından ve Başıbüyük ile Cebeci'yi de ayaklarından vurmuştu. Kaçmaya çalışırken iş yeri çalışanları tarafından bıçakla yaralanarak durdurulabilen ve tedavisinin ardından polis ekiplerince gözaltına alınan Çakar, tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :