Bursa'da çatıda 3 gün mahsur kalan kedi kurtarıldı

Bursa'da çatıda 3 gün mahsur kalan kedi kurtarıldı

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, 3 gün boyunca çatıda mahsur kalan kedi kurtarıldı.Nilüfer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sosyal...

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, 3 gün boyunca çatıda mahsur kalan kedi kurtarıldı.

Nilüfer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sosyal medyada bir kedinin Dumlupınar Mahallesi'ndeki bir evin çatısında 3 gündür mahsur kaldığı haberlerinin yer almasının ardından harekete geçen Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri, kısa sürede söz konusu eve gitti.

Hayvan ambulansının da hazır bekletildiği operasyonda çatıdaki kediye ulaşan ekipler, kapan yardımıyla hayvanı kurtardı.

NAK Başkanı Fatih Işık, yaptığı açıklamada, ''İhbar aldık ve 3 gündür burada olduğunu öğrendik. Kedinin hayatını tehlikeye atmamak için dikkatli davrandık. Daha sonra veteriner ekipleri geldi. Kapan yardımıyla zarar vermeden kurtardık.'' değerlendirmesinde bulundu.

Veteriner Mehmet Aslan da kapan kafes sistemiyle kediyi kurtardıklarını belirterek, ''Merkezimize götürüp genel tedavisini yapacağız. Tamamen sağlığına kavuşunca sahiplendirme yoluna gideceğiz.'' ifadesini kullandı.

Ekipler kediyi daha sonra hayvan ambulansı ile Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezine teslim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :