Bursa'da bir kişinin öldüğü silahlı kavgayla ilgili dava

Bursa'da bir kişinin öldüğü silahlı kavgayla ilgili dava

Merkez Yıldırım ilçesinde sokakta eniştesiyle kavga ederken kendilerini sakinleştirmek için evinin penceresinden seslenen amcasını tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi

BURSA (AA) - Bursa'da, geçen yıl aralık ayında başka bir kişiyle kavga ederken tabancayla ateş ederek amcasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Tanju Özçimen, kavgada hayatını kaybeden Selçuk Özçimen'in eşi Filiz ve annesi Suzan Özçimen ile tarafların avukatları katıldı.

Savunmasını yapan Tanju Özçimen, olay günü eniştesi Çetin D. ile alacak meselesi yüzünden tartışmaya başladıklarını söyledi.

Tartışmanın kavgaya dönüştüğünü belirten Özçimen, "Çetin'le alacak verecek davamız yüzünden tartışmıştık. Kavga ettik, babam ikimize de vurdu, ayırdı bizi. O sırada Çetin'e doğru hamle yapınca babam beni tuttu, silah da yere doğru ateş aldı. Yerden seken mermi, evinin penceresinde olan amcama isabet etmiş olabilir. Amcam, benim silahımdan çıkan mermiyle ölmüşse cezama razıyım ama kasıtlı öldürmedim. Benden önce de orada kardeşim tüfekle ateş etmişti. O, benim en sevdiğim amcamdı." diye konuştu.

Filiz Özçimen ise eşi ile sanığın arasının 3 yıldır bozuk olduğunu iddia etti.

Eşinin, pencereden seslenerek kavgayı ayırmaya çalıştığını dile getiren Özçimen, "Tanju da 'Sen ne karışıyorsun?' diyerek amcasına ateş etti. Şikayetçiyim. Kastı olmasaydı, amcasının vurulduğu eve neden girmedi?" dedi.

Mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılması ve dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Merkez Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi'nde, 12 Aralık 2015'te Tanju Özçimen ile eniştesi Çetin D. arasında başlayan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Kavga edenleri sakinleştirmek için evinin penceresinden seslenen Tanju Özçimen'in amcası Selçuk Özçimen, kavga sırasında başına mermi isabet etmesi nedeniyle yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede olaydan 5 gün sonra hayatını kaybetmişti. Polis tarafından gözaltına alınan ve mahkemece tutuklanan Tanju Özçimen hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :