Bursa merkezli 4 ildeki FETÖ operasyonu

Bursa merkezli 4 ildeki FETÖ operasyonu

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi

BURSA (AA) - Bursa merkezli 4 ilde ''Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)'' yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişi adliyeye sevk edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Bursa, Ankara, Siirt ve Şanlıurfa'da gözaltına alınan 30 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye getirildi.

Bursa'da, 3 Aralık 2015'te, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, örgüt üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir derneğin 11 yöneticisi ile çalışanı gözaltına alınmıştı.

FETÖ/PDY'nin adliye, emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gibi anayasal kamu kurumlarına "sızma stratejisi" doğrultusunda eleman temin ettikleri belirlenen 11 şüpheliden 3'ü mahkemece tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, yurt dışına kaçtığı belirlenen 3 zanlı hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda 10 bin kişinin öz geçmişinin bulunduğu bir havuza ulaşılmış ve savcılık bu kişilere yönelik çalışmalarını genişletmişti.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma çerçevesinde 20 Nisan'da Bursa, Ankara, Siirt ve Şanlıurfa'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, "silahlı terör örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık" suçlamalarıyla FETÖ/PDY tarafından Bursa'da adliye teşkilatına usulsüz belgelerle yerleştirilen ve halen zabıt katibi, mübaşir, infaz koruma memuru olarak çalışan 24 kişi ile örgütle bağlantısı olduğu belirlenen 6 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Bursa merkezli 4 ildeki FETÖ operasyonu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :