Bürokraside fon operasyonu: SPK ve BDDK'nın kilit isimlerine gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı fon soruşturmasında, eski SPK Kurul Başkan Vekili Enver Usca'nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma çerçevesinde, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bünyesinde geçmişte ve halen görev yapan kritik isimlerin de aralarında yer aldığı 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda kararla birlikte harekete geçilerek 6 kişinin tamamı gözaltına alındı.
Gözaltına Alınan İsimler
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin kimlikleri belirginleşti. Gözaltındaki isimler arasında eski SPK Kurul Başkan Vekili Enver Usca, eski SPK Kurul Üyesi Bülent Murat Haholu, eski SPK Ortaklar Finansmanı Dairesi Başkanı Kürşat Sait Babuçcu ve eski SPK Piyasa Gözetim ve Denetim Daire Başkanı Ercan Urkan yer alıyor.
Öte yandan BDDK Uygulama 4. Daire Başkanı Mustafa Alper Taş ile Tera Holding İdari İşler Direktörü Ümit Sincanlı'nın da operasyon kapsamında gözaltına alınan diğer isimler olduğu öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri ve soruşturmanın detayları devam ediyor.
Kaynak: