Bulgaristan vatandaşları sandık başında

Bulgaristan vatandaşları sandık başında

Yalova'da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy kullanmaya başladı - Yalova Bal-Göç Genel Başkanı Özgür: "Kentte seçimin ikinci turuna katılımın düşmesini bekliyoruz"

YALOVA (AA) - Yalova'da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkelerindeki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullanmak için sandık başına gitti.

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Gaziosmanpaşa İlkokulunda tek sandık açıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Yalova'da yaşayan çifte vatandaşlar, oylarını kullandı.

Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Başkanı Lütfi Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için bugün vatandaşların sandık başına geldiğini söyledi. Birinci turda 23 adayın olduğunu hatırlatan Özgür şöyle konuştu:

"Bugün iki aday arasında bir yarış var. İktidar partisinin adayı var. Bir de muhalefet partisinin desteklediği bağımsız aday var. Çok enteresan bir seçim. Sonuçları herkes sabırsızlıkla bekliyor. Kentte, seçimin ikinci turuna katılımın düşmesini bekliyoruz. Değişim olabilir. İktidar partisinin adayı kaybederse erken seçime de gidilebilir. Geçen hafta ilk turda bin 85 kişi oy kullanmıştı. Bu hafta tahminen daha düşük katılım olabilir. İlk tura katılma zorunluluğu vardı. Bu turda oy kullanmayabilirler. Bu turda Türklerin adayı da olmadığından, fazla ilgi yok."

Oy verme işlemi saat 19.00'a kadar sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :