Bülent Arınç'ın Türkiye Öğretmenler Vakfı'ndaki yol arkadaşları

Bülent Arınç'ın Türkiye Öğretmenler Vakfı'ndaki yol arkadaşları

Bülent Arınç’ın kuruluşunda yer aldığı FETÖ’nün ilk vakıflarından olan İzmir’deki Türkiye Öğretmenler Vakfı’nın (TÖV) kurucu heyetindeki isimlerin biyografisini bugün ortaya çıkardı.

 

İzmir Başsavcılığı’nın bir soruşturmasında FETÖ oluşumunun ilk tohumlarının 1976 yılında atıldığı ortaya çıktı. Türkiye Öğretmenler Vakfı’nı (TÖV) kuran kişiler arasında Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın da olduğu öğrenildi. “Eğitim ve öğretmenlere yardım” adı altında kurulan ancak FETÖ’nün eğitim dünyasındaki kadrolaşmasının alt yapısını oluşturan vakıf halen faal. 1975 yılında Edremit’den Manisa’ya vaiz olarak atanan Fetullah Gülen, aralarında Bülent Arınç’ın da yer aldığı 58 yol arkadaşıyla Türkiye Öğretmenler Vakfı’nı kurdu. İşte o vakfın kurucularının bulunduğu liste:

BAHATTiN KARATAŞ

18 Ocak 2011 ta­ri­hin­de yurt­dı­şı­na kaç­tı. Ör­gü­tün üst ku­ru­lun­da yer al­dı. Er­ge­ne­kon ope­ras­yon­la­rı, MİT Müs­ta­şa­rı Ha­kan Fi­dan’ın ifa­de­ye ça­ğı­rıl­ma­sı ve 17-25 Ara­lık ope­ras­yon­la­rı gi­bi kri­tik ka­rar­la­rın alın­dı­ğı Baş Yü­ce­ler Şu­ra­sı’nda da bulundu.

İSA SARAÇ

İsa Saraç FETÖ so­ruş­tur­ma­sı­nı yürüten savcıların üzerinde durduğu 45 kişiden biri. Örgütün kilit isimleri arasında bulunuyor. Gülen’in “Yıllarımız beraber geçti” dediği kişi. Hala ABD’de bulunan Saraç örgütün Bursa il sorumlusuydu.

ŞERAFETTiN KOCAMAN

Şe­ra­fet­tin Ko­ca­man, Kay­nak Hol­ding Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­ni yap­tı. Sı­zın­tı Der­gi­si­’n­de yer al­dı. Ko­ca­man, Gü­le­n’­in ya­kın ar­ka­da­şı ve ilk yol ar­ka­daş­la­rın­dan­dı. Ko­ca­man, 2012 yılında ve­fa­t etti.

İBRAHiM HASGÜR

1953′te Ay­dın’da doğ­du. Avu­kat ve öğ­re­tim üye­si. 23. Dö­nem AK Par­ti­’den İz­mir Mil­let­ve­ki­li ol­du.
FE­TÖ­’ye yö­ne­lik ya­pı­lan ope­ras­yon­lar­da hü­kü­me­ti eleş­ti­ren Has­gür, “Sa­man­yo­lu yö­ne­ti­ci­le­ri­ni gö­zal­tı­na al­mak­la bu iş­le­ri bi­ti­re­bi­le­cek­le­ri­ni sa­nı­yor­lar” de­di.

ABDULLAH AYMAZ

Abdullah Aymaz, ilahiyatçı, gazeteci, yazar. Gülen’le yolları İzmir’de kesişti. Gülen’in yerini alacak üç isimden biri olarak gösterilen Aymaz, diğer adayların da ‘ağabey’i olarak anılıyor. Aymaz, örgütün ‘Avrupa İmamı’ olarak biliniyor.

RAHiM TUĞRAL

1946’da Kon­ya’da doğ­du. 1957’de il­köğ­re­ni­mi­ni bi­tir­dik­ten son­ra, 1958–60 yıl­la­rı ara­sın­da ha­fız ol­du. Ra­him Tuğ­ral, örgüt içi sohbetlerinde Gülen’in Kestanepazarı’na gelmesiyle ondaki maneviyattan talebeleri ister istemez etkilendiklerini söylerdi.

ALi BAYRAM

Ali Bayram Zaman Gazetesi’nin de kurucusu ve yazarı. FETÖ’ye yönelik 73 kişilik en büyük lider kadro soruşturmasında yer aldı. Örgütün üst kurulunda yer aldı ve her türlü tayin, terfi, yönlendirmenin yapıldığı heyetin içinde yer aldı.

VELi KAYHAN

10 Şu­bat 1951 ta­ri­hin­de Kay­se­ri’de doğ­du. 1994 Şu­bat’ın­da Arap Di­li ve Be­la­ğa­tı Ana­bi­lim Da­lı öğ­re­tim gö­rev­li­si kad­ro­suy­la Er­ci­yes Üni­ver­si­te­si İla­hi­yat Fa­kül­te­si’ne in­ti­kal et­ti. 2015 ta­ri­hi iti­ba­riy­le pro­fe­sör­lük kad­ro­su­na yük­sel­til­di.

ZAFER AYVAZ

Prof. Dr. Za­fer Ay­vaz İz­mir’de doğ­du. Ege Üni­ver­si­te­si’nden kim­ya mü­hen­di­si ola­rak me­zun ol­du. Ay­nı üni­ver­si­te­de yük­sek li­sans ve dok­to­ra yap­tı. 1989 yı­lın­da pro­fe­sör­lü­ğe yük­sel­til­di. Al­man­ya ve İn­gil­te­re’de­ki üni­ver­si­te­ler­de araş­tır­ma­lar yap­tı.

MELiH NURAL

Me­lih Nu­ral, TÖ­V’­ün ku­ru­cu­la­rı ara­sın­da yer alı­yor. Bir dö­nem Fa­tih Üni­ver­si­te­si Mü­te­vel­li He­ye­ti Baş­kan­lı­ğı yap­tı. Ha­len ak­tif ola­rak gö­rev yap­mak­ta.

(Ünsal Ergel-Barış Oruç-BUGÜN) 

Etiketler :