Bugünün Selahaddin Eyyubi'si Recep Tayyip Erdoğan

Bugünün Selahaddin Eyyubi'si Recep Tayyip Erdoğan

İslam medeniyetinin önemli isimlerinden biri olan Selahaddin Eyyubi 2 Ekim 1187'de Kudüs'ü Haçlı kuvvetlerinden alarak kentte 88 yıl süren Hıristiyan egemenliğine son vermişti. Sultan Selahaddinyine ortaya çıktı.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında tüm dünya çaresiz kaldı. Türkiye'nin mücadelesi ve alınan önlemler ise yine dünyanın hayranlığının Türkiye'ye yönelmesine neden oldu.

Ortadoğu'ya yüzyıldır kan kusturan Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya bugünlerde kendine bile yetemiyor.

Özelikle muhalefet partileri ise hükümeti bu zorlu süreçte sürekli eleştirip paralel kampanyalara girişerek ayrımcılıklarını her fırsatta ortaya koyuyorlar.

Son olarak Süleyman Soylu'yla devam eden adam asmaca döneminin ilk emareleri de Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyanın en büyük devletlerine yaptığı yardımlarla ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu dönemde yaptığı ulusa sesleniş konuşmalarında "Kendimize yetecek kadar ürünümüz mevcut" açıklamaları halkın gönlüne su serperken fahiş fiyat uygulaması yapanların tepelerine de karabasan gibi inilerek vatandaş ezdirilmedi.

Bunun yanı sıra devlet yardımları ise üst seviyeye çıkarıldı. Yetmedi "Biz bize yeteriz" kampanyasıyla 1 buçuk milyar liradan fazla para ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere toplandı.

DÜNYANIN DEVLERİNE YARDIM

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendini dev aynasında görüp medeniyeti silahta ve savaşta gören sözde demokrasi ihracatçısı ülkelere ise verdiği cevapla büyüklüğün nasıl olduğunu da göstermiş oldu.

Türkiye, şu ana kadar Sırbistan, Amerika, İngiltere, Fransa, İspanya, Filistin, İsrail, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya, Libya, Lübnan gibi ülkelere gönderdiği yardımlarla hatta Türkiye'nin azılı düşmanı Ermenistan'a gönderdiği yardımlarla tüm dünyaya mesajını en iyi şekilde verdi.

Türkiye, yardımlarını ise Mevlana'nın verdiği mesajlarla göndermişti.

DSÖ TEŞEKKÜR ETTİ

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Direktörü Ryan, "Türkiye her zaman yardım elini uzatmıştır şimdi de uzatıyor" açıklaması yaparak minnetini ortaya koydu.

PAPA PİŞMANLIĞINI BÖYLE ANLATTI

Paskalya kutlamalarına başlayan Hristiyan aleminin lideri Papa Francis ise yaptığı açıklamada "Silaha değil, ekmeğe ihtiyacımız var" diyerek kendilerinin geldiği son durumun özetini çıkarmış oldu.
El-Melik el-Nasır Ebu'l Muzaffer Selahaddin Yusuf bin Necmeddin Eyyub bin Şadi. Bizim bildiğimiz adıyla Selahaddin Eyyubi.

İNGİLTERE'DEN TÜRKÇE TEŞEKKÜR

İngiltere savunma bakanı Ben Wallace, yayınladığı videoda Türkiye'ye Türkçe teşekkür mesajı yayınladı.

SULTAN SELAHADDİN NE YAPMIŞTI?

Selahaddin Eyyubi, Haçlılara en büyük darbesini 88 yıl Frankların elinde kalan Kudüs’ü 2 Ekim 1187’de teslim alarak indirmişti.

Bu andan sonra Selahaddin'in üstüne gelen Haçlı ordusu veba kriziyle karşı karşıya kaldı. Hatta Haçlı komutanı savaşta atından düştü.

İslam ahlakıyla kendini tamamlayan Selahaddin Eyyubi ise bunu fırsata çevirmedi. Hazreti Muhammed'in savaş vuruşma hukukuna riayet eden Selahaddin, Haçlı komutanının telef olan atının yerine ona 2 at birden gönderdi.

Bunun yanı sıra veba salgınıyla kırılan Haçlı Ordusu'na temiz yiyecekler göndererek büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Selahaddin Eyyubi'den bin sene sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam ahlakının mesajını dünyaya en iyi şekilde verdi ve yakıp yıkmalarıyla ve bilimiyle, icatlarıyla nam salan bununla yetinmeyip ahlaksızlık ihraç eden batılı devletlere en iyi şekilde ettiği muamelesiyle kendi döneminin Selahaddin'i olduğunu göstermiş oldu.

 

Etiketler :