Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 100. açılış yıl dönümü kutlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında TBMM'nin kuruşunun 100. yılını, Türkiye'nin ve dünyanın tüm çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum dedi.

ANITKABİR'DE TÖREN
TBMM'deki sade törenin ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un ikinci adresi ise Anıtkabir oldu. Devlet erkanı, Meclis Başkanı Şentop'un başkanlığında aslanlı yolda yürüdü ve Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşuna geçildi. Saygı duruşunun ardından da İstiklal Marşı okundu.

TBMM Başkanı Şentop, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve mesajını okudu:

"Gazi Meclisimizin ilk reisi, Cumhuriyetin banisi büyük Gazi. Vatanın ilhaka mahkum edilmek istendiği tarihi dönemde Ya İstiklal Ya Ölüm şiarıyla yola çıkan Gazi Meclisimizin 100. açılış yıl dönümünü anmak ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak adına huzurunuzda bulunuyoruz. Emin olunuz ki TBMM, milli mücadelesinin manasına bağlı vatan evlatlarının emin ellerindedir. Ruhunuz şad olsun."

MİLLİ EĞİTİM BAKANI  ZİYA SELÇUK'UN MESAJI

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir özel defterini imzalayan Selçuk, deftere şunları yazdı: 

"Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu paylaşmak ve bu anlamlı günün gururunu yaşamak için huzurunuzdayız. 

Vatanın kurtuluş mücadelesini vakur duruşuyla yöneten, 'Gazi Meclis' unvanına sahip TBMM, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlılığı dünyaya ilan etmiş, birlik ve beraberliğimizin timsali olmuş, milli iradenin tekamülünü doğrudan üstlenmiştir. Bugünün çocuklarını, yarınlarımızı inşa edecek nesillerimiz olarak görüyoruz.

Her bir çocuğumuzun yaşamına dokunmak için var gücümüzle, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu bilinçle evlatlarımızı, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerlere açık, çağına yön verecek bilgi ve beceriye sahip, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için büyük uğraşlar veriyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Çocuklara armağan ettiğiniz ve bugünlerde evlerinde kalan, ama yürekleri huzurunuzda bizimle atan yavrularımızın bu anlamlı gününü büyük bir gururla kutluyoruz. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği ve 100. şeref yılına kavuştuğumuz bu günü bizlere armağan ettiğiniz için size derin şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun."

20202fnisan2fkabir.jpeg

KONYA'DA TÖREN OLMAYACAK

Konya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında tören olmayacağı bildirildi.

Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak 23 Nisan mesajı yayımladı.

Toprak mesajında, 

Aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği Kurtuluş Savaşımıza yön veren 23 Nisan 1920,  sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda kader birliği yapmış, elbirliğiyle, gönül birliğiyle istiklal ve istikbal mücadelesini vermeye azmetmiş Türk Milleti için, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gündür.

      Mazisi şanla şerefle ve destanla dolu olan aziz milletimiz, kahraman ecdadımızdan aldığı emaneti hep baş tacı etmiş, atalarımızın en zor zamanlarda bile bu vatandan asla vazgeçmeyerek verdiği var olma mücadelesi, bizlere daima bir ışık, bir rehber olmuştur.

      Milletimizin iradesi, İstiklal Mücadelemizi başarıyla yöneterek bağımsızlığımızın kazanılmasında büyük payı olan, hepimizin iftihar ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisinde 100 yıldır tecelli etmektedir.

      “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözleri ile halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu ilan eden Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan günü, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğinin ve güvendiğinin en açık ifadesidir.

      Bu duygu ve düşüncelerle; başta İstiklal Savaşımızın Başkomutanı, Devletimizin kurucusu ve TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere emanet edilen bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. dedi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI UĞUR İBRAHİM ALTAY'DAN  23 NİSAN MESAJI 

Başkan Altay yaptığı açıklamada, 

“Milli iradenin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100’üncü yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920’de açılan ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi, istişare ile alınan hayırlı kararlara ev sahipliği yapmış, başlatılan Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmıştır. Kurtuluş Savaşında büyük bir destan yazan kahraman milletimiz, Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte her alanda gelişimini tamamlamak üzere yeni bir mücadeleye girişmiş ve yüz yıllık gayretli çalışmanın ardından dünya milletleri arasındaki ayrıcalıklı konumuna kavuşmuştur.

Gücünü milletinden alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti; 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda yoluna kararlılıkla devam etmektedir. Türkiye’nin özellikle son yıllarda kat ettiği mesafe, bugünün çocuklarının yarının dünyasında etkin rol alacağına işaret etmektedir.

Her yıl şehrimizde ve ülkemizde coşku içinde kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ne yazık ki bu yıl koronavirüs salgını dolayısıyla caddelerde, sokaklarda, okullarda kutlayamıyoruz ama dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramı çocuklarımızla evlerimizde kutluyoruz. Ailelerimiz ve komşularımızla hep birlikte 23 Nisan akşamı balkonlarımızda İstiklal Marşımızı büyük bir coşkuyla okuyacak, bize bu ülkeyi emanet eden ecdadımızı rahmetle anacağız.

Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatıp tekrar şehrimizde bayramları birlikte kutlayacağımız zamanlar da gelecek inşallah.

Sevgili çocuklar,

Evde olduğunuz bu süreçte derslerinize çalışırken bolca kitap okuyun. Belediyemizin YouTube kanalında sizler için hazırladığımız etkinlikleri takip edin, öğretmenlerinizin ve büyüklerinin öğütlerine kulak verin. Bizim en büyük arzumuz, sizlerin sağlıklı ve güvenli ortamlarda iyi eğitim alarak ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olarak yetişmenizdir. Çünkü ülkemizin ve dünyanın geleceği sizlersiniz.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden Birinci Meclisimizin kahraman mensuplarını rahmetle yad ediyorum.

Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; sağlıklı, huzurlu ve mutlu yarınlar diliyorum.” dedi

SAAT 21.00'DE BALKONLARDAN İSTİKLAL MARŞI OKUNACAK

23 Nisan Kutlamaları kapsamında  çocuklar evlerde olacaklar öğretmenlerinin talimatlarıyla çeşitli etkinlikler yapacaklar. Akşam saat 21.00'de tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da çocuklar balkonlardan İstiklal Marşı söyleyecekler.

Konya'da bulunan radyo kanalları da bu etkinliğe katılıp aynı saatte İstiklal marşı yayınlayacaklar.

Etiketler :