Bu cihazı görürseniz yakalandınız demektir

Bu cihazı görürseniz yakalandınız demektir

Yerli olarak geliştirilen Medar MTS Mobil Hız Tespit Sistemi çok yakında devreye giriyor. Yalnızca hız limitlerini değil aracın sınıfından, şerit ihlaline kadar her tür ihlali anında saptayacak.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen lazer tabanlı mobil hız tespit sistemi, belgelendirme çalışmaları ve seri üretimle ağustos ayındaki teslimata hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre MESAN Elektronik Sanayi Ticaret AŞ (MESAN AŞ) tarafından geliştirilen Medar MTS Mobil Hız Tespit Sistemi, Türkiye'nin ilk LIDAR (lazer) tabanlı hız ihlal tespit sistemi olarak Yerli Malı Belgesi'nden sonra TSE K 612 kriter uygunluk ve Ulusal Tip Onay belgelerini de aldı.

Hız ihlal tespit sistemlerinin, resmi olarak trafik hız tespit uygulamalarında kullanılabilmesi için detay kural ve kaideleri olan Ulusal Tip Onay Belgesi alınması zorunluluğu bulunuyor. Bu belgeyi alarak yasal olarak kullanabilir duruma gelen Medar MTS, yine bu belgenin alınması için gerekli şartların başında gelen TSE 612 K kriteri uygunluğunu da tescil etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.