"BTK'nın veri tabanına sabotaj" iddiası davası

"BTK'nın veri tabanına sabotaj" iddiası davası

Kurumun eski bilişim uzmanı Okan Aydoğan'ın 4,5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) veri tabanına sabotaj düzenlediği iddia edilen, kurumun eski bilişim uzmanı Okan Aydoğan'ın 4,5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi.

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Aydoğan'ın ve BTK'nın avukatları katıldı.

Duruşmada, kurumun zararının bulunup bulunmadığına ilişkin bilirkişinin hazırladığı ek raporun dosyaya gönderildiği tutanağa geçirildi.

Ek raporda, "kurumun işleyiş sisteminin rutin çalışmasını engelleyecek şekilde zarar verildiğinin açık olduğu ancak zararın, dosya kapsamında tespit edilerek hesaplanmasının mümkün olmadığı" kaydedildi ve "teknik, personel, zaman ve iş kaybının, maddi kayıp dosyaya kazandırıldıktan sonra değerlendirilebileceği" belirtildi.

Duruşma, avukatlara bilirkişi raporuna karşı yazılı beyanda bulunmaları için süre verilerek ertelendi.

- İddianame

İddianamede, BTK'nın Ankara Bölge Müdürlüğünün sistem odasında kurulum için görevlendirilen kurumun eski bilişim uzmanı Aydoğan'ın, kullanıcı adıyla oturum açtığı bilgisayardan sunucuya uzak masaüstü bağlantısı yaptığı ve kullanıcıların e-imzalarının tutulduğu tablodaki bazı karakterleri değiştirdiği öne sürülüyor.

Aydoğan'ın, veri tabanına hukuksuz ve yetkisiz eriştiği savunulan iddianamede, "Aydoğan'ın, bilişim sistemine sabotajda bulunduğu, bu eylem sonucunda veri tabanında onay bekleyen güvenlik sertifikası bildirimlerinin raporlarda görüntülenemediği ve sisteme internet ortamında giriş yapan GSM operatörlerinin e-imza girişlerinin bir kısmının başarısız olduğu" kaydediliyor.

Aydoğan'ın, "bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilemez kılma, sisteme veri yerleştirme, bilişim sistemine hukuka aykırı girme ve orada kalmaya devam etme" suçlarından 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :