Brezilya'da hükümet Rio'ya destek çıkmayacak

Brezilya'da hükümet Rio'ya destek çıkmayacak

RIO DE JANEIRO (AA) - Brezilya hükümeti, ekonomik kriz yaşayan Rio de Janeiro eyaletine finansal destek sağlamayacağını açıkladı.Ekonomi Bakanı Henrique...

RIO DE JANEIRO (AA) - Brezilya hükümeti, ekonomik kriz yaşayan Rio de Janeiro eyaletine finansal destek sağlamayacağını açıkladı.

Ekonomi Bakanı Henrique Meirelles, basın mensuplarına yapığı açıklamada, "Hükümet, tek bir eyalete yardımcı olmak adına önlemler alamaz, zira bütün eyaletler ekonomik zorluklarla karşı karşıya." ifadelerini kullandı.

Yerel basında hükümetten yardım talep edeceğine dair haberler çıkan Rio Valisi Luiz Fernando Pezao, hükümet müdahalesini istemeyeceğini açıkladı.

Federal hükümet, pazartesi günü Rio de Janeiro eyalet yönetiminin banka hesaplarını bloke etme kararı almıştı.

Rio de Janeiro eyaletinde işçi ve memurlardan oluşan binlerce gösterici, eyalet yönetiminin kemer sıkma politikalarını protesto etmek için perşembe günü meclis binasını basmıştı.

Meclis salonlarını birkaç saatliğine işgal eden ve binaya zarar veren göstericiler, aylardır yapılmayan ödemeler ve maaşlardaki kesintileri protesto etmişti.

Düşen petrol ve emtia fiyatları nedeniyle uzun süredir mali krizle mücadele etmeye çalışan Rio de Janeiro'da çok sayıda işçinin maaşı aylardır ödenemiyor.

Brezilya'nın evsahipliği yaptığı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde patlak veren ekonomik krizinin ardından Rio de Janeiro Valisi Pezao acil maddi yardım çağrısında bulunmuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :