Bosna Hersekli Türkoloji öğrencileri NEÜ, ‘Yaz Okulu’ projesiyle Konya'ya geldi

Bosna Hersekli Türkoloji öğrencileri NEÜ, ‘Yaz Okulu’ projesiyle Konya'ya geldi

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Bosna-Hersek'te düzenlenen '15 Temmuz: Türkiye Aşkına' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren Bosna-Hersekli 35 Türkoloji öğrencisini 'Yaz Okulu' projesiyle misafir ediyor

Konya'da kurulu Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Bosna-Hersek'te düzenlenen "15 Temmuz: Türkiye Aşkına" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren Bosna-Hersekli Türkoloji öğrenimi gören öğrencileri 'Yaz Okulu' projesiyle ağırlıyor.

Proje çerçevesinde Konya'ya gelen öğrencilerle öğle yemeğinde buluşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, "Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin canlanması açısından bu tür projeler çok önemli" dedi.

BOSNA'NIN 5 ÜNİVERSİTESİNDEN 35 ÖĞRENCİ KONYA'DA

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Eğitim Fakültesi iş birliği ve T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü koordinesinde Konya Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle düzenlenen Yaz Okulu projesi çerçevesinde Bosna-Hersek'te bulunan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Saraybosna Üniversitesi, Tuzla Üniversitesi, Zenica Üniversitesi ve Dzemal Bjedic Üniversitesinden 35 öğrenci Konya'ya geldi.

"HER YIL BOSNA-HERSEK'TEN BİR GRUP ÖĞRENCİMİZİ AĞIRLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Bosna-Hersekli öğrencilerle öğle yemeğinde buluştu. Öğrencileri, "Memleketinize hoş geldiniz" diyerek selamlayan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, "Yabancı bir ülkede değil, memleketinizdesiniz. Biz Bosna-Hersek'e gittiğimizde kendimizi memleketimizde gibi hissediyoruz, sizin de böyle hissetmenizi temenni ediyoruz. Sizin için çok güzel bir ders ve gezi programı düzenlendi. Konya'da bulunduğunuz süreçte keyif alacağınızı ümit ediyorum. Bu bir tanışmaya, kaynaşmaya vesile olur ve inşallah devamı da gelir. Biz Boşnak kardeşlerimizi kendimizden sayarız. Üniversite olarak bu programı geleneksel hale getirip her yıl Bosna-Hersek'ten bir grup öğrencimizi ağırlamayı düşünüyoruz. Tabii bu proje, üniversitemizden öğrencilerin de Bosna Hersek'e gitmesiyle karşılıklı hale gelebilir. Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin canlanması açısından bunlar çok önemli" diye konuştu.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENİMİNE DAVET

Rektör Cem Zorlu, yüksek lisans ve doktora öğrenimi için de öğrencileri ilerleyen dönemlerde tekrar NEÜ'ye davet ederek, "Bu gelişiniz yeni ilişkilerin, uzun soluklu dostlukların kalıcı hale getirilmesi için bir vesile olsun. Burada arkadaşlıklar kurun, hocalarınızla tanışın. Biz sizleri, Bosna-Hersekli kardeşlerimizi çok seviyoruz, bunu unutmayın. Burada kendinizi evinizde hissedin ve bu süreci iyi değerlendirin. Bu süreç, yeni imkanlar için bir fırsat olabilir. İnşallah donanımlı, mutlu ve keyifli bir şekilde yaz okulunu tamamlarsınız" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, 15 gün boyunca hem alanında uzman akademisyenlerden ders alacak hem de Konya'da gezilip görülmesi gereken önemli noktaları ziyaret ederek, Türk dili ve kültürünü deneyimleme fırsatı yakalayacak.

Bosna Hersekli Türkoloji öğrencileri NEÜ, ‘Yaz Okulu’ projesiyle Konya'ya geldi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.