Bolu'da yoğun kar yağışı! Okullar tatil edildi! Karda mahsur kalanlar ölümden döndü

Bolu'da yoğun kar yağışı! Okullar tatil edildi! Karda mahsur kalanlar ölümden döndü

Bolu'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte okullarda 1 gün kar tatili verildiği açıklandı. Yedigöller yolu üzerinde yoğun kar nedeniyle mahsur kalan 4 kişi, hipotermi geçirmek üzereyken kurtarıldı.

Bolu'da gece saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen yağıştan trafik de olumsuz etkilendi. Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı D-100 kara yolu Bolu Dağı kesimi ve D-100 kara yolunun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgelerinde sürücüler güçlükle ilerliyor. TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde de etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle zaman zaman trafik aksıyor.

Bolu’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Mudurnu-Bolu yolu arasında onlarca araç mahsur kaldı. Tepe Karakolu mevkiinde bulunan rampalarda kışa hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Kış lastiği olmayan araçlar rampalarda ilerlemekte zorlandı. Kar yağışı nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrilen araçlar ise çekici yardımıyla kurtarıldı. Yolda kalan araçların çoğu ise diğer sürücüler tarafından itilerek kurtarıldı.

Karayolları ve Bolu İl Özel İdaresi ekiplerinin yollarda temizleme ve tuzlama çalışması sürüyor.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bolu'da sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sürüyor. Etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Bolu Valiliği tarafından okulların 1 gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

KARDA MAHSUR KALAN 4 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Yedigöller yolu üzerinde yoğun kar nedeniyle mahsur kalan 4 kişi, hipotermi geçirmek üzereyken kurtarıldı.

Hafta sonunu Bolu'nun doğa harikası Yedigöller Milli Parkı'nda geçirmek isteyen 4 kişi, otomobilleriyle Yedigöller'e gitmek üzere yola çıktı. Gün içerisinde yoğun kar yağışının etkili olduğu Yedigöller yolunda Engin İ., Fikret Ö., Murat Y. ve Serkan Y.'nin bulunduğu araç mahsur kaldı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yol üzerinde devrilen ağaçlardan ilerleyemeyen jandarma ekiplerine yardım için köylüler harekete geçti. Yol üzerinde bulunan ağaçları kesen köylüler, traktörlerle ağaçları yol kenarına çekti. Kar kütlelerinin altında kalan araç içerisinde hipotermi geçirmek üzere olan 4 kişi, jandarma ve sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı. Hastaneye götürülen 4 kişiden 2'si taburcu edilirken, Murat Y. ve Serkan Y. tedavi amaçlı hastaneye yatırıldı.

ABANT GÖLÜ TABİAT PARKI'NDA KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETREYİ BULDU

Hava sıcaklığının eksi 2 derece ölçüldüğü Abant Gölü Tabiat Parkı'nda kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar yağışıyla beyaza bürünen bölgeye gitmek için araçlarıyla yola çıkan bazı vatandaşlar ise Abant Gölü Tabiat Parkı'na gidemedi. Araçlarında kış lastiği ve zincir bulunmayan sürücüler geri dönmek zorunda kaldı. Bölgede kar kalınlığının yer yer 20 santimetreyi bulduğu görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.