Bodrum'da kaçakları taşıyan teknenin batması

Bodrum'da kaçakları taşıyan teknenin batması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 6 kişinin öldüğü, 4 kişinin de sağ kurtarıldığı deniz kazasıyla ilgili adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı- Olayda kullanılan deniz aracının da fiber tekne olduğu belirlendi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 6 kişinin öldüğü, 4 kişinin de sağ kurtarıldığı deniz kazasıyla ilgili adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.

Bodrum'un Karaada açıklarındaki kazayla ilgili Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Kazadan sağ olarak kurtulan 4 kişinin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten jandarma ve polis ekipleri, olayla ilgisi olduğu tespit edilen 5 kişiyi gözaltına aldı.

İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A, S.Y, C.G, O.K. ve E.E, "göçmen kaçakçılığı" ve "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, tutuklanan zanlıların ifadeleri doğrultusunda, olayda kullanılan deniz aracının fiber tekne olduğu belirlendi. Kaza yapan teknede ise 33 kişi bulunduğu öğrenildi.

Yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan Pakistan ve Suriye uyruklu 33 kişinin bulunduğu fiber tekne, 29 Eylül'de Bodrum'un Karaada açıklarında batmıştı. Teknedeki 6 kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi ise sağ kurtarılmıştı. Kazanın ardından denizde kaybolduğu tespit edilen kişilerin bulunması için bölgede denizden ve havadan çalışma başlatılmış, çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine havadan aramalar sonlandırılmıştı.

Sahil Güvenlik unsurlarının bölgedeki denetleme faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :