BM'den Asya kıtasında süt ürünleri önerisi

BM'den Asya kıtasında süt ürünleri önerisi

FAO'nun raporuna göre süt ürünlerinin tüketimiyle kıtadaki beslenme problemlerinin önüne geçilebilecek

BANGKOK (AA) - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), gittikçe modernleşen Asya kıtasında yetersiz beslenme sorununa süt ürünlerinin çözüm olabileceğini bildirdi.

FAO'nun raporunda, BM Binyıl Kalkınma Hedefleri çerçevesinde, daha güçlü siyasi istikrar ve modern tarım teknikleri sayesinde kıtada yetersiz beslenme oranın son 25 yılda yüzde 24,3'den 12,3'e indirildiği bildirildi.

Bölgede milyonlarca kişinin köyden kente göç etmesiyle Batılılar gibi Asyalıların da daha az hareket edip daha fazla şeker ve yağ içeren işlenmiş gıdalar tükettiği, bu nedenle çinko, demir ve A vitamini yoksunluğu çektiği belirtildi.

Raporda bu ihtiyacın giderilmesi için Asya'da hükümetlerin, süt ve süt ürünlerinin üretimi ve tüketimine odaklanmasının herkesin yararına olacağı dile getirildi.

FAO'nun raporunda, Güney Asya'da gelişmekte olan 19 ülkeden sadece ikisinin, BM Sürdürülebilir Kalkınma Sıfır Açlık hedefine 2030 yılına kadar ulaşabileceği, yedi ülkenin de 2040'a kadar bu hedefe ulaşmasının beklendiği kaydedildi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :