"Biz bize yeteriz" kampanyasına yoğun destek

"Biz bize yeteriz" kampanyasına yoğun destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" yardım kampanyasına yoğun destek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanyayı, Biz bize yeteriz Türkiyem diyerek başlattığımız bu kampanya için yardım hesapları açıldı.

Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Kabine üyeleri ve eşlik edenler kampanyaya 5 milyon 200 bin lira bağışta bulundu" sözleriyle duyurdu. 

 

Kampanyaya destek veren isimlerin başında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vardı. Twittter'dan açıklama yapan Bahçeli, 5 aylık maaşını kampanyaya bağışladığını duyurdu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına ben de 5 maaşımla katılıyorum. Bu zor günleri birlik ve dayanışma içinde aşacağız inşallah" dedi.

Kampanyaya AK Parti'den de yoğun destek var. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal kampanyaya 3 aylık maaşlarını bağışladı. Aralarında Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın da bulunduğu çok sayıda AK Partili milletvekili ile il başkanları da maaşlarını bağışlayarak kampanyaya dahil oldu.

Kampanyaya bir destek de TOBB'dan geldi. Twitter'dan açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yardım kampanyasına TOBB'un 10 milyon liralık bağışla destek vereceğini duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleriyle Milli Dayanışma Kampanyası'na birer aylık maaşlarıyla destek verdi.


Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Milli Dayanışma Kampanyası'na, TİM ailesi olarak 15 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu.

Etiketler :