Bir organize suç örgütü daha çökertildi

Bir organize suç örgütü daha çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli düzenlenen "Mahzen-47" operasyonlarında, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu'nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı bilgilere göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Hatay merkezli olmak üzere Ankara, Antalya, Mersin, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa'da "Mahzen-47" operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda, organize suç örgütüne mensup 51 şüpheli yakalandı.

Suç Örgütünün Yöntemleri ve Faaliyetleri

Şüphelilerin, medikal firmalar üzerinden genellikle yaşlı ve küçük yaştaki vatandaşların kimliklerini kullanarak usulsüz rapor çıkardıkları, bu şahıslara boş kağıtlar imzalatarak sahte reçeteler düzenledikleri tespit edildi. Ayrıca, reçeteleri düzenlemek için gerekli boş kağıtlar tükendiğinde, hasta veya yakınlarının imzalarını taklit ederek sahte reçeteler hazırladıkları belirlendi. Bu sahte reçetelerle düzenlenen faturalar ve noter vekaletnameleri kullanılarak, PTT şubelerinden haksız kazanç elde edildi.

Ele Geçirilen Deliller ve Kamunun Zararı

Operasyonlar sırasında elebaşları İsmail Azar ve Hamza Mutlu'nun yanı sıra diğer şüpheliler de yakalanırken, ruhsatsız tabancalar ile suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda vekaletname, reçete, dekont ve senet ele geçirildi. MASAK ve Adana SGK Sağlık Denetim Ekibi'nin ortak çalışmaları sonucunda, organize suç örgütünün faaliyetleri kapsamında 6 bin 532 usulsüz noter vekalet belgesinin kullanıldığı ve bu yolla kamunun yaklaşık 1 milyar Türk Lirası zarara uğratıldığı belirlendi.

Hatay merkezli bu operasyon, organize suç örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya, kamu düzenini koruma ve suçla mücadele konusundaki kararlılıklarının süreceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler