Bir çok ilde görev yaptım böyle lezzet görmedim! Karapınar'ın düğün yemekleri yiyeni hayran bırakıyor

Bir çok ilde görev yaptım böyle lezzet görmedim! Karapınar'ın düğün yemekleri yiyeni hayran bırakıyor

Karapınar'da geleneksel düğün yemekleri, zengin çeşitliliği ve eşsiz lezzetiyle beğeni topluyor. Yıllardır aynı özenle hazırlanan yemekler, yöresel mutfak kültürünü tanımak isteyen herkes için bir fırsat sunuyor.

Konya Karapınar'ın düğün yemekleri, yıllardır değişmeyen lezzetiyle adından söz ettirmeye başladı.

Kadın aşçıların hazırladığı yöresel düğün yemekleri, yoğurt çorbası, bamya çorbası, kuzu etinden pişirilmiş kebap, bulgur pilavı, kuşbaşı etle yapılan kayısı yahnisi, etli yaprak sarması ve üzüm hoşafından oluşuyor.

Yıllardır aynı özveriyle hazırlanan düğün yemekleri için düğünden 3-4 gün önce hazırlıklar başlıyor.

Düğün yemeğine davetlilerin yanı sıra ilçede yaşayan Karapınarlı olmayanlar da davet ediliyor. Bu sayede bölgenin yöresel mutfak kültürü de tanıtılmış oluyor.

Uzun yıllardır ilçede aşçılık yapan Hayriye Barutçu, Karapınar düğün yemeklerinin hazırlanmasının zor olduğunu ancak yenildiğinde eşsiz lezzetin insanlarla buluştuğunu söyledi.

Yemeklerin Karapınar’a özel olduğunu belirten Hayriye Barutçu, "En gözde yemeğimiz kebap. Kayısı yahnisi de herkes tarafından beğenilen bir tatlıdır. Yemeklerimizi tamamen odun ateşinde pişiriyoruz. Yemeklerin lezzeti hem bizlerin ustalığı hem de pişirme teknikleri ile başka bir güzelliğe bürünüyor. Bu kültür Türkiye’de başka yerde yoktur. Kadın aşçıların olması avantaj hem hijyen hem de lezzet açısından kadın aşçılar daha farklı” dedi.

Aslen Vanlı olan ve ilçede öğretmenlik yapan Fehmi On, zaman zaman düğün yemeklerine katıldıklarını belirterek, "Bir çok ilde görev yaptım. Fakat lezzet olarak bu tadı yakalayamadık. Yahniden, kebap, hoşafa kadar hepsi harika. Böyle lezzet görmedim. Gelip tatmanız lazım” diye konuştu.

Karapınar’da öğrenci olan Gaziantepli Baki Yavuz ise, "Burada ilk defa yemeğe katıldım. Yemekler çok harika. Mutlaka gelmenizi ve tatmanızı tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.