Bin 600 yaralı yaban hayvanı tedavi edildi

Bin 600 yaralı yaban hayvanı tedavi edildi

Yaralı halde bulunan bin 600 yaban hayvanı tedavi edilerek, doğal yaşamlarına geri döndürüldü- Yaralı yaban hayvanlarının arasında doğan, şahin, kartal, baykuş, balıkçıl, pelikan, kerkenez, atmaca gibi kuş türleri ve yaban keçisi, karaca, tilki gibi türle

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) bu yıl bin 600 yaban hayvanı tedavi edilerek doğal yaşamlarına geri döndürüldü.

AA muhabirinin bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, DKMP Yaban Hayatı Dairesi Başkanlığı, ülke genelinde çeşitli sebeplerle yaralanmış yaban hayvanlarını tedavi ederek, doğal yaşam alanlarına yeniden kazandırıyor.

Tabiata uyum sağlayamayacak durumda olanlar ise uygun hayvanat bahçeleri ve tabii yaşam parklarına yerleştiriliyor.

Bakanlık tarafından kurulan Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezleri Bursa, Şanlıurfa ve Mersin'de faaliyetlerine devam ediyor. Ayrıca bütün bölge müdürlükleri bünyesinde bir kurtarma ve rehabilitasyon merkezi yapılmasını hedefleyen bakanlık, Kars, Van ve Çankırı'da yeni merkezlerin yapımını tamamladı.

Yaban hayvanlarının tedavi edilerek tekrar tabiata kazandırılması konusunda, kamu kurum ve kuruluşları, veteriner fakülteleri ve hayvanat bahçeleri ile işbirliği yapan bakanlık, 8 üniversite ve 8 belediye başkanlığı ile protokol imzaladı.

DKMP'nin doğal hayatı koruma faaliyetleri kapsamında, sadece bu yıl kasım ayına kadar bin 600 yaban hayvanı tedavi edilerek doğaya bırakıldı.

Yaralı yaban hayvanlarının arasında doğan, şahin, kartal, baykuş, balıkçıl, pelikan, kerkenez, atmaca gibi kuş türleri ve yaban keçisi, karaca, tilki gibi türler de bulunuyor.

Genel Müdürlük, vatandaşlardan, yaralı halde buldukları hayvanları yetkililere haber vererek ya da tedavi merkezlerine getirerek, yaban hayatını koruma faaliyetlerine katkı sağlamaları için çağrıda bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler