BİLSEM, Ulusal Çocuk Kongresi'ne katılacak

BİLSEM, Ulusal Çocuk Kongresi'ne katılacak

SİVAS (AA) - Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Ulusal Çocuk Kongresi'ne 9 projeyle katılacak.Sivas İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya...

SİVAS (AA) - Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Ulusal Çocuk Kongresi'ne 9 projeyle katılacak.

Sivas İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nin ev sahipliğinde, bu yıl 5.’si düzenlenecek Ulusal Çocuk Kongresi'ne BİLSEM de katılacak.

Türkiye genelinde yapılan proje başvurularında Sivas BİLSEM öğrencilerinin hazırladığı 33 projeden 9’u kabul edildi.

Kongreye en fazla proje kabul ettiren ilk 3 kurum içerisinde yer alan Sivas BİLSEM öğrencileri, 6-8 Mayıs'ta danışman öğretmenleriyle İstanbul´da projelerini sunacak.

Kabul gören projeler arasında ise "sürücü uyandırma ikaz sistemi, silermatik, engeller aşılmak içindir, brusella hastaları için peynir makinesi, albinizm hakkında bilgilendirme ve farkındalık, sadaka taşından dürüstlük dolabına, öğrenci danışmanlığından hayat koçluğuna, şeker pancarı ekstresinden yapıştırıcı eldesi, çocuklar İçin alarmlı yatak örtüsü" yer alıyor.

Ulusal Çocuk kongresine gönderilen diğer projeler, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında yapılacak ‘Bilim Sergisi’nde öğrenciler tarafından sergilenecek.

Okul Müdürü Adem Uzun, Sivas Bilim ve Sanat Merkezi’nin gün geçtikçe büyüyüp geliştiğini ve önemli projelere imza atarak ülke genelinde ses getirmeye başladığını belirterek, "Sivas BİLSEM Türkiye’de faaliyet gösteren 90 Bilim ve Sanat Merkezi içerisinde yer almaktadır ve ülke genelinde birçok çalışma da ilk üç arasına girme başarısı göstermektedir" ifadesini kullandı.

Kurumun amacının, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Uzun, şunları kaydetti:

"Kurumda 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibariyle 306 öğrenci eğitim almaktadır. 5. Ulusal Çocuk Kongresine 33 proje sunup 9 projesi kabul gören okulumuz ülkemizde en fazla proje gönderen ilk 3 okul arasında yer alarak bizleri gururlandırmıştır. İnşallah buradan da ödüllerle dönmeyi umut ediyoruz. Ayrıca Türk Patent Enstitüsüne hazırlanan bu projelerden dolayı başvuruda bulunacağız. Sivas Bilim ve Sanat Merkezi, proje okulu olma yolunda emin adımlarla ilerleyerek proje fabrikası misali çalışma sergilemektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler