Bilim Adamları Kanseri Yenmeye Çok Yakın

Bilim Adamları Kanseri Yenmeye Çok Yakın

Araştırmacılar, kanserli hücreleri hedef alan yeni bir tedavi yöntemi geliştirdi.

Yeni tedavi yöntemi kanserli hücreleri hedef alıyor

Araştırmacılar, kanserli hücreleri hedef alan yeni bir tedavi yöntemi geliştirdi. Yeni yöntem, kanserli hücreleri normal hücrelerden ayırt etmek için kullanılan bir molekülü kullanıyor. Bu molekül, kanserli hücrelere bağlanarak onları öldürüyor.

Kanser tedavisinde önemli bir gelişme

Araştırmacılar, yeni yöntemi farelerde test ettiler ve yöntemin kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını durdurduğunu gördüler. Yöntemin insanlarda da etkili olacağını umuyor.

Yakında klinik testlere başlanacak

Yakında klinik testlere başlanacak yeni yöntem, kanser tedavisinde önemli bir gelişme olarak görülüyor.

kanser-tedavisi.jpeg

Yeni Kanser Tedavisinde Uygulanan Yöntemler:

  • Yeni yöntem, kanserli hücrelerin yüzeyinde bulunan bir molekülü kullanıyor. Bu molekül, HER2 olarak adlandırılıyor. HER2, meme kanseri, mide kanseri ve kolon kanseri gibi bazı kanser türlerinde aşırı eksprese ediliyor.
  • Yeni yöntem, kanserli hücrelere bağlanarak HER2 molekülünü bloke ediyor. Bu, kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını durduruyor.
  • Araştırmacılar, yeni yöntemin güvenli ve etkili olduğunu gösteren daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.