Beyşehir'de ikinci etap TOKİ konutlarının yapımına başlandı

Beyşehir'de ikinci etap TOKİ konutlarının yapımına başlandı

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ikici etap toplu konutların yapımına başlandı.Beyşehir...

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ikici etap toplu konutların yapımına başlandı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, TOKİ konutları mevkisindeki incelemeleri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 ay önce vatandaşlardan ön talep alındığını söyledi. Özaltun, bankaya yapılan ödemelerin ardından ikinci etap toplu konutların yapım sürecinin başladığını belirtti.

TOKİ ile gerekli yazışma, prosedürlerin tamamlanması ve görüşmelerin ardından hazırlanan toplu konut projesinin hayata geçirilmesi için düğmeye bastıklarını belirten Özaltun, "İhale sürecinin tamamlanmasıyla burada yine göl manzaralı 469 konut daha yükselmeye başlayacak." dedi.

- Emeklilere konut yapılacak

Beyşehir merkezin dışında Huğlu ve Üzümlü Mahallelerinde de toplu konut yapılacağını vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti:

"Üretilen bu toplu konut projeleriyle ilçemizin konut açığı her geçen gün azalacak. Beyşehir'in sürekli artan bir nüfusu var. Dışarıdan çok fazla göç alıyoruz ve aynı zamanda genç nüfusumuz arttığı için de konut açığı her geçen gün büyüyor. Tabii konut açığını kapatma adına TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor ve Beyşehir merkezdeki ikinci etapla Huğlu ve Üzümlü Mahallelerimizdeki toplu konut projelerinin hayata geçirilmesinin ardından ilçe merkezinde emeklilerimize yönelik toplu konutların yapımı için de TOKİ nezdinde çalışmalarımız var. Bunun için ön talepler toplandı. Emeklilere yönelik toplu konutlar için 3 bin ön talep aldık. Bu Beyşehir'de 3 bin tane daha konut yapabilirsiniz manasına geliyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :