Beyşehir'de doğalgaz çalışmaları

Beyşehir'de doğalgaz çalışmaları

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, 1. etap doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarının tamamlandığı ve abonelere ilk doğalgazın ekim ayından itibaren...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, 1. etap doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarının tamamlandığı ve abonelere ilk doğalgazın ekim ayından itibaren verilmeye başlanacağı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde temmuz ayında başlayan doğalgaz altyapı çalışmalarının sona erdiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Beyşehir’e verdiği 2017 yılı sonuna kadar doğalgazın geleceği müjdesinin ardından kent merkezinde bu konuda yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Özaltun, bu çerçevede temmuz ayında ilgili firma tarafından doğalgazın verileceği ilk yerleşim olacak Yeni Mahalle'de altyapı çalışmalarının başladığını hatırlattı.

Beyşehir Yeni Mahalle'de ilk etapta döşenen hat güzergahında bulunan bin 500 - 2 bin abonenin sıvılaştırılmış doğalgazdan talep etmesi halinde yararlanabileceğini vurgulayan Özaltun, şöyle konuştu:

"Ekim ayından itibaren doğalgaz abonesi olanlar, hem ısınma hem de mutfaklardaki ocaklarda doğalgaz kullanımına başlayabilecek. Beyşehir, yıllardır özlemle beklediği doğalgaz konforuna söz verildiği gibi daha yıl sonu gelmeden inşallah dönemimizde kavuşacak. Kullanım başladıktan sonra da sadece ocaklarda kullanılabileceği ile ilgili söylenti ve dedikodular da son bulacak. Bu yıl, Yeni Mahalle’den başlayacak doğalgaz kullanımı, ardından diğer mahallelerimizde de yaygınlaşacak. Halkımızdan sadece doğalgaz kullanımı için abone olmasını bekliyoruz. İlçemize şimdiden hayırlı olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :